Πρωτοσέλιδα σήμερα (31/7): Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 31/07/2021

Η αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού με την επέκταση της χρήσης SafePass, η κατάργηση των δωρεάν τεστ για ανεμβολίαστους και η έναρξη εμβολιασμών για παιδιά 12 ετών και άνω, είναι το κύριο θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα όλων των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου. Άλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα αφορούν την παρασημοφόρηση από την πολιτεία του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη, τις εξελίξεις με τα Βαρώσια και το Κυπριακό, τις κρατικές χορηγίες των κομμάτων και τις αντιδράσεις των κοινοτήτων Βασιλικού για νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Δέσμη μέτρων από το ΕΤΕΚ στο ΥΠΟΙΚ για τις «ανορθόδοξες αυξήσεις»

2/ Brief Debate: Δωρεάν ή όχι τα rapid test; 


3/ Who is Who: Ξένια Φυλακτού - Συνιδιοκτήτρια Xenion Education

4/ Ranking: Πόσο «addicted» είναι οι Κύπριοι με τα social media

5/ ΆΠΟΨΗ: Ένας κόσμος φεύγει, ένας νέος κόσμος έρχεται
 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι αμείλιχτοι αριθμοί του φονικού κορωνοϊού», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και γίνεται αυστηροποίηση των μέτρων για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Αλλού γράφει ότι συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις των Τούρκων αναφορικά με την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια, αλλά και το τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΠ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργικό για ανάπτυξη μαμούθ στην επαρχία Λευκωσίας.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ «Τρέχουν» για επάρκεια αίματος ενόψει διακοπών (βίντεο)

2/ Νοσηλεύτηκαν ήδη 4000 με covid / H σημερινή κατάσταση σε κλίνες

3/ Το σπάνιο φαινόμενο με χιλιάδες χελιδόνια σε χωριό της Κύπρου

4/ Τι είδους τοπική αυτοδιοίκηση θέλουμε

 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο  «Διαβατήριο κανονικότητας με εμβόλιο και safepass», γράφει ότι στενεύει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι λανθασμένη αποδείχθηκε η απόφαση των αρχηγών των κομμάτων τον περασμένο Ιανουάριο να μοιραστούν εφάπαξ και προκαταβολικά τα €7 εκατ. της κρατικής χορηγίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι και οι τρεις συστημικές τράπεζες της Κύπρου πέρασαν τα τεστ αντοχή της ΕΚΤ.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με SafePass και στον φούρνο» γράφει ότι καταργείται το δωρεάν rapid test, αλλά επεκτείνεται σχεδόν παντού το «δελτίο εισόδου». Αλλού γράφει ότι φοβούνται νέο Μαρί οι κοινότητες Βασιλικού, μετά από απόφαση της Αρχής Λιμένων να δώσει άδεια χρήσης για νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κορυφαία τιμή που απονεμήθηκε από την πολιτεία στον δρα Κύπρο Νικολαΐδη.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιμένουν ετσιθελικά και καταργούν από αύριο τα δωρεάν rapid test», γράφει ότι τελευταία μέρα σήμερα για δωρεάν τεστ ανίχνευσης αντιγόνου και η πίεση σε όσους δεν εμβολιάζονται αυξάνεται. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο να εγκαταλείψει τις αδιέξοδες πολιτικές του και να δεσμευτεί σε συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο ο νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο επαφών του σε όλες τις πόλεις.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κλιμακώνεται η χρήση του SafePass», γράφει ότι τα παιδιά άνω των 12 μπορούν να λαμβάνουν το εμβόλιο με τη συγκατάθεση των γονιών τους, ενώ τερματίζονται τα δωρεάν rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό προσπαθεί να σώσει το εγκαταλελειμμένο σκάφος του Γλαύκου Κληρίδη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωτοπόρος καθηγητής στην εμβρυϊκή ιατρική Κύπρος Νικολαΐδης έλαβε την ύψιστη τιμή από την πολιτεία.
 
(ΚΥΠΕ/Brief)

 
24479