Πρωτοσέλιδα σήμερα (3/8): Τύπος & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 3 Αυγούστου 2022

Η απόρριψη των αναπομπών του ΠτΔ από τη Βουλή και οι νέες επικρίσεις του ΥΠΟΙΚ για τις συνέπειες στην οικονομία, ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο και η λειτουργία των νέων καμερών τροχαίας είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Επίσης προβάλλεται η ένταση στο Μιτσερό και οι αντιδράσεις των κατοίκων καθώς και συνεχιζόμενη ζέστη και οι προειδοποιήσεις των αρχών.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο» και γράφει ότι πρόκειται για 40χρονο με ιστορικό ταξιδιού. Αλλού αναφέρει ότι απορρίφθηκαν οι αναπομπές του ΠτΔ σε 3 νόμους που ψήφισε η Βουλή και ότι αν ο Ν. Αναστασιάδης προσφύγει στο Ανώτατο, δεν θα υπάρχει χρόνος για εφαρμογή τους. Επίσης η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει πως η Επιτροπή διερεύνησης ασυμβίβαστου αποφάσισε έρευνα και πέραν του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

«Εδώ θα μας παραμονεύουν οι νέες κάμερες τροχαίας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι άλλες 86 κάμερες παίρνουν θέση μάχης σε 30 διασταυρώσεις και άλλα σημεία. Επίσης προβάλλει το όχι της Βουλής στις αναπομπές του ΠτΔ. Ο «Π» σε άλλο του θέμα αναφέρεται στην ποινική ανάκριση για διαρροή email και παραθέτει απόσπασμα από εγκύκλιο στη Δημόσια Υπηρεσία για τη διαχείριση  emails και διαβαθμισμένων πληροφοριών.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «17,5 κιλά κοκαΐνη μαζί με μπανάνες» γράφει στο κύριό του θέμα ότι το φορτίο ήρθε από το Εκουαδόρ στη Λεμεσό και ότι σε άλλη περίπτωση έγιναν συλλήψεις για 132 κιλά κάνναβης. Αλλού αναφέρεται στην αφόρητη ζέστη των τελευταίων ημερών και στις προειδοποιήσεις από τμήμα μετεωρολογίας και τμήμα δασών. Επίσης ο «Φ» προβάλλει την ένταση και τα επεισόδια χθες στο Μιτσερό με αφορμή τις διαδηλώσεις για τα ασφαλτικά.

Κάτω από τον τίτλο «Ανάχωμα στην ακρίβεια και την τραπεζική αυθαιρεσία» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η πλειοψηφία της Βουλής καταψήφισε τις αναπομπές του ΠτΔ και ότι ο ΥΠΟΙΚ «απειλεί Θεούς και Δαίμονες». Αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις των κατοίκων στο Μιτσερό και την ετοιμότητά τους να παραμείνουν στην περιοχή για να μην ανεγερθεί το ασφαλτικό. Επίσης η «Χ» προβάλλει συνάντηση του υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη με κινήματα δανειοληπτών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Η αντιπολίτευση απορρίπτει τις αναπομπές» γράφει στο κύριό της θέμα ότι μετά την εξέλιξη οι νόμοι μάλλον θα αναφερθούν στο Ανώτατο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει για τις εκδηλώσεις των κατοίκων στο Μιτσερό και την ένταση που προκλήθηκε. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για το φορτίο με κοκαΐνη που έφτασε στη Λεμεσό.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο λαϊκισμός βλάπτει την οικονομία» και γράφει ότι σε περιπέτειες δυνατό να μπει η οικονομία από την αντιπαράθεση για τους νόμους για τις εκποιήσεις, το ρεύμα και τα καύσιμα και αναφέρεται σε προειδοποιήσεις από Ευρώπη και θεσμούς. Αλλού αναφέρει ότι απογειώθηκε η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα γράφει πως Λευκωσία και Αθήνα ετοιμάζουν αντίμετρα για τις κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ.

KYΠΕ

 
27507