Πρωτοσέλιδα σήμερα (3/9): Τύπος & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η μείωση της ανεργίας, η έναρξη της χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η μάχη Σιζόπουλου – Βαρνάβα για την Προεδρία της ΕΔΕΚ, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νικήσαμε και την ανεργία» ότι τον Ιούλιο η ανεργία ήταν 5,2%, συνεπώς πάμε για συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα καταφέραμε και με τον κορωνοϊό και ότι αρχίζει ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση των ατόμων άνω των 65 και των επαγγελματιών υγείας. Αλλού προβάλλει φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη και γράφει «παγκόσμιος Μίκης – Αθάνατος».

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Απόφαση για τρίτη δόση για να σώσουμε ζωές» γράφει πως με ενοίκους οίκων ευγηρίας, ανοσοκατασταλμένους πολίτες άνω των 65 και επαγγελματίες υγείας που εμβολιάστηκαν πριν από 6 μήνες, αρχίζει στην Κύπρο η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Αλλού γράφει ότι ο Γιάννης Καρούσος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Πάφου, με τη νεαρή που «τρύπησε» το σύστημα ασφαλείας. Σε άλλο θέμα γράφει για θερινή ώθηση στην ανάκαμψη.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αρχή σήμερα από γηροκομεία» πως από σήμερα αρχίζει η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, από οίκους ευγηρίας στη Λευκωσία. Αλλού, αναφέρεται σε εξετάσεις αντισωμάτων στις οποίες υποβλήθηκαν 26 ασθενείς του 53χρονου γιατρού στη Λάρνακα. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη και γράφει ότι «η Ρωμιοσύνη έχασε το σφυγμό της».

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης» γράφει πως στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο αυξήθηκαν με ρυθμό 14,4%. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη και γράφει ότι από χθες ο πολιτισμός στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι φτωχότερος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ αποχαιρετά τον λογοτέχνη και αγωνιστή Πανίκο Παιονίδη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Υπουργικό συμφώνησε για χορήγηση ενισχυτικής δόσης» αναφέρεται στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες και τους επαγγελματίες υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο συνθέτης του «Ζορμπά», Μίκης Θεοδωράκης απεβίωσε στην Αθήνα σε ηλικία 96 ετών. Αλλού γράφει ότι η επιβατική κίνηση δείχνει σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυξήσεις φωτιά» πως «τσακίζει κόκαλα» η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος αλλά η κυβέρνηση κρύβεται. Αλλού, αναφέρεται σε βελούδινο διαζύγιο και δύο κράτη, ως τη νέα γραμμή Αναστασιάδη συμφωνημένη με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε άλλο θέμα περιγράφει ως μπούμερανγκ για την κυβέρνηση την επιστολή του Μιχάλη Χατζηπαντέλα προς το ΔΣ του ΟΚΥπΥ.

«Το Ποντίκι» στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Ξεκίνησε και επίσημα η μάχη στην ΕΔΕΚ για την Προεδρία», γράφει για τη χθεσινή εξαγγελία της υποψηφιότητας του νυν Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου, της οποίας προηγήθηκε η εξαγγελία του πρώην βουλευτή Γιώργου Βαρνάβα. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ότι στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο. Αλλού γράφει για περίεργα παιχνίδια με το κρίκετ στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

 
26111