Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 27/12/2020

H παραλαβή των εμβολίων χθες (26/12) στην Κύπρο και η έναρξη των πρώτων εμβολιασμών, η συνέντευξη Αρχιεπισκόπου και η αναφορά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε πει πως ήθελε λύση δύο κρατών, οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για τα χρυσά διαβατήρια και την παράδοση εγγράφων στον Ελεγκτή, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά υπό το φως των προκλήσεων της Άγκυρας, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα (27/12).
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Έντονη καταναλωτική ανάκαμψη όσο βελτιώνεται η κατάσταση με ιό

2/ ΕΡΕΥΝΑ: Στο «σφυρί» 340 ακίνητα αξίας €75 εκατ. τον Ιανουάριο

3/ Τα κατάφερε το ΓεΣΥ; Η ανασκόπηση του 2020 / Όλα όσα δικαιούσαι

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «27.12.2020: Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού!» και γράφει ότι ξημερώνει μεγάλη μέρα για την Κύπρο, έφτασαν τα πρώτα εμβόλια και αρχίζουν οι εμβολιασμοί και φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, της Επιτρόπου Κυριακίδου και του γιατρού που θα εμβολιαστεί πρώτος στο νοσοκομείο Αναφοράς. Αλλού αναφορά γίνεται στο σχέδιο διαχείρισης των ΜΕΔ. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις δηλώσεις της Μόσχας για περίεργη πίεση Ουάσιγκτον προς Λευκωσία-Αθήνα.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Έφτασε η μεγάλη μέρα: Σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κύπρο

2/ Οι αλλαγές στην Βουλή μέσα στο 2020 και η παραίτηση Συλλούρη

3/ Δίκες σε περίοδο lockdown: Αυτές είναι οι μεγάλες ποινές του 2020

4/ Οι μεγάλες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω πανδημίας

«Όταν ο Πρόεδρος μου μίλησε για 2 κράτη διαφώνησα μαζί του» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που φιλοξενεί συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β', ο οποίος λέει ότι ο άλλαξε γνώμη σήμερα ο Πρόεδρος. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος είναι σταυροδρόμι κατασκόπων της Ρωσίας και ότι μετά τον Ζάιτσεφ, άλλο ένα ‘αστέρι’ της ρωσικής κατασκοπείας είναι στη Λευκωσία. Ο «Π» αλλού προβάλλει τις ευκαιρίες και προκλήσεις στην οικονομία για το 2021.
 
Κάτω από τον τίτλο «Ρίχνουν σωσίβιο στον Ταγίπ» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα για παρασκήνιο για έναρξη παράλληλης διαδικασίας για Κυπριακό και ελλαδοτουρκικά και λέει ότι επιδιώκεται δια της κινητικότητας να μπει φρένο στις κυρώσεις. Αλλού φιλοξενεί δήλωση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι απειλείται η ανεξαρτησία του. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που προσφέρει ελπίδα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Λάθος στρατηγική η επιδίωξη κυρώσεων» και φιλοξενεί συνέντευξη του τέως Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Βαληνάκη, ο οποίος θεωρεί εξαιρετικά πενιχρά και απογοητευτικά τα συμπεράσματα της ΕΕ για την Κύπρο. Αλλού προβάλλει ρεπορτάζ για τις εργαζόμενες μητέρες με το σύστημα βάρδιας. Η «Χ» σε άλλο θέμα γράφει ότι η νέα γενιά στηρίζει συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ.
 
Κάτω από τον τίτλο «Τουρκική φόρμουλα για Τύμπου» στεγάζει το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Σημερινή» γράφοντας ότι επιδιώκεται σαλαμοποίηση της λύσης μέσω ΜΟΕ. Σε άλλο θέμα γράφει για ανάσα για τους χαμηλοσυνταξιούχους με τα νέα επιδόματα. Η «Σ» αναφέρεται επίσης στους στόχους της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Brief/ΚΥΠΕ
 

 
27716