Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η σημερινή έναρξη λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η απόφαση της Τουρκίας να ελλιμενήσει το Ορούτς Ρέις, ο απόηχος από την επίσκεψη Πομπέο στην Λευκωσία και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα σημερινού πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καλημέρα σχολείο με μάσκα» γράφει ότι έφθασε η μεγάλη ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας και σε μια πρωτόγνωρη για τον τόπο κατάσταση. Αλλού γράφει ότι ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις την επομένη της πολυσυζητημένης επίσκεψης Πομπέο στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άλλα τρία νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή το Υπουργείο Υγείας από σύνολο 2.810 εργαστηριακών διαγνώσεων.

 OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

 Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Καραντίνα; Να΄ταν κι άλλη!» γράφει ότι οι περισσότεροι Κύπριοι νοσταλγούν την ησυχία του εγκλεισμού, την απουσία μποτιλιαρίσματος στους δρόμους αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων στη διάρκεια του lockdown. Αλλού γράφει ότι η εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες αλλάζει την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή, με τις ΗΠΑ να δείχνουν ότι έχουν ξεκάθαρη αντίληψη του ρόλου που έχει να διαδραματίσει σε αυτήν η Κύπρος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρωτόγνωρο είναι το σκηνικό της έναρξης σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς με μια βδομάδακαθυστέρηση.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε αυτή τη χώρα τα μετρητά έχουν... εξαφανισθεί <<<

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέο παζλ έφερε ο ελλιμενισμός» γράφει ότι η απόφαση της Τουρκίας να ελλιμενήσει το Ορούτς Ρέις έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα δύσκολο παζλ σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού γράφει ότι το Αιγαίο αποτελεί για χιλιάδες πρόσφυγες, από την Συρία μέχρι και το Αφγανιστάν, αλλά και από την Αφρική, μια θάλασσα ελπίδας για ένα ταξίδι προς χώρες που θα τους προσφέρουν αγαθά που στην πατρίδα τους δεν είχαν ή τα έχουν χάσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προς ναυάγιο οδεύουν οι προσωρινές απολύσεις εθνοφρουρών ενώ η πλειοψηφία των κομμάτων τάσσεται κατά της ψήφισης του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αλλιώτικο το πρώτο σχολικό κουδούνι» γράφει ότι ένα αλλιώτικο πρώτο κουδούνι χτυπάει σήμερα για τα χιλιάδες παιδιά σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, ενώ γράφει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι «δεν πρόσθεσαν κάτι οι τοποθετήσεις Πομπέο». Σε άλλο θέμα γράφει ότι χαμηλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ)

 
16046
Thumbnail