Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 15/09/2020

Θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών και την απόσυρση του σκάφους Ορουτς Ρέϊς που αποδίδεται σε κίνηση τακτικής και η στρατηγική Αθήνας-Λευκωσίας και η συζήτηση στη Βουλή για τις πολιτογραφήσεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που υπάρχουν, το θανατηφόρο με θύμα 18χρονη μητέρα, η αναφορά του ΥΠΑΜ για τους ΣΥΟΠ και οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το ΑΕΠ και τα κόκκινα δάνεια.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Πετρίδης: Τι έρχεται για στήριξη της οικονομίας

2/ Διευρύνεται η προστασία των καταναλωτών σε διασυνοριακό επίπεδο

3/ Πρόσω ολοταχώς για απολύσεις στα κολέγια

4/ Από €1,03 η τιμή των καυσίμων – Τα φθηνότερα πρατήρια

 
«Τεχνάσματα Τουρκίας;» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Αλήθεια» που διερωτάται τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση του Ορουτς Ρέϊς. Αλλού προβάλλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αναφέρει ότι δεν σημειώθηκε ούτε ένα παρατράγουδο. Η «Α» αναφέρεται επίσης σε πολιτικό σόου στη Βουλή λόγω Οδυσσέα, όπως γράφει, με αφορμή τη συζήτηση για τα χρυσά διαβατήρια.

 OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ CYCLOPS: Το κέντρο Εκπαίδευσης ΗΠΑ στην Κύπρο - Που θα γίνει

2/ Στα κόμματα η απόφαση για αναστολή θητείας σε εθνοφρουρούς

3/ Μετά το Oruç Reis αποσύρονται Barbaros-Yavuz από τη Κυπριακή ΑΟΖ;


 Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Χρυσά διαβατήρια σε οικογενειακή συσκευασία!» και αναφέρει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θέτει θέμα νομιμότητας των πολιτογραφήσεων με τον ΥΠΟΙΚ να αποδίδει στον Ελεγκτή πολιτικά κίνητρα και τάση για show. Αλλού αναφορά  γίνεται στην απόσυρση του Ορουτς Ρέϊς και ότι η μπάλα τώρα είναι στην Γερμανίδα καγκελάριο. Ο «Π» προβάλλει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μάσκες, αποστάσεις, φωτοβολίδες και κουνέλια.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Με τίτλο «Δεκαήμερο για γερά νεύρα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι παζλ για  δυνατούς λύτες μέχρι 24-25/9 με αλλεπάλληλες επαφές. Αλλού γράφει ότι οι εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται με GPS με κέντρο ελέγχου να παρακολουθεί και να καταγράφει τα πάντα. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι Οκτώβριο έρχονται τελικά τα εμβόλια της γρίπης.
 
«Μαύρες συναλλαγές με ‘χρυσά διαβατήρια’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής εντόπισε απίστευτες κομπίνες με επενδύσεις-μαϊμού πίσω από τα χρυσά διαβατήρια. Αλλού αναφορά γίνεται στην νέα σχολική χρονιά με ανεφάρμοστα πρωτόκολλα. Η «Χ» αλλού γράφει ότι Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα είναι αντίθετες με το πάγωμα των εκποιήσεων.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
H αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Παραμένει αισιόδοξος ο Υπουργός Οικονομικών» και γράφει πως ενώ ο Υπουργός εκφράζει αισιοδοξία η Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για τα κακά δάνεια και προειδοποιεί για την περίοδο χάριτος. Αλλού αναφορά γίνεται στο τροχαίο με θύμα 18χρονη μητέρα δύο βρεφών. Επίσης προβάλλεται ο εντοπισμός οστών που φαίνεται ότι ανήκουν σε Επίσκοπο που αποκεφαλίστηκε από τους Οθωμανούς.

 
15625
Thumbnail