Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 08/09/2020

Η συνεδρία της Διυπουργικής Επιτροπής χθες, η οποία πήρε αποφάσεις σχετικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, η μετάβαση υπηρεσιακού κλιμακίου στη Βηρυτό για διαβούλευση με τις αρχές του Λιβάνου για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, ο διορισμός τεσσάρων μελών στην Ερευνητική Επιτροπή, που θα διερευνήσει το ζήτημα των πολιτογραφήσεων, η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο και η καταγγελία Υπουργού Παιδείας περί υπονόμευσης της εκπαίδευσης από κάποιους, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τον κυπριακό Τύπο.  

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Διμερείς,προκλήσεις Τουρκίας & διπλή φορολογία στις επαφές Λαβρόφ

2/ Διαβατήρια: Ανακατεμένος ο ερχόμενος - Όλοι φωνάζουν για όλα

3/ Κοινωνικό βήμα προς τα μπρος: Σύνταξη στα 50 για θαλασσαιμικούς

4/ Φωτογράφοι: Στο τελικό στάδιο η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος τους

5/ Αυξάνονται οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο 

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Συναγερμός Κύπρου για τους λαθρομετανάστες» αναφέρεται στη χθεσινή Διυπουργική Επιτροπή, η οποία "αποφάσισε να μπει φρένο στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές", ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει κλιμάκιο στο Λίβανο για προληπτικές ενέργειες. Αλλού αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε τέσσερα δυνατά ονόματα στην Ερευνητική Επιτροπή, που θα διερευνήσει το ζήτημα των πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρεται στην καταγγελία του Υπουργού Παιδείας ότι κάποιοι στο χώρο της εκπαίδευσης υπονομεύουν την εκπαίδευση.    

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Βλέπει ΠτΔ/ΥΠΕΞ ο Λαβρόφ: Διμερείς,Τουρκία και...ΗΠΑ στην ατζέντα

2/ Όλοι κάνουν έρευνες για τα διαβατήρια - Τρεις σε ισχύ

3/ Alert: Η Αστυνομία αναμένει και άλλους λαθρομετανάστες

4/ Κλιματιστικά και σχολεία: Είναι ασφαλή λόγω πανδημίας;

Ο «Πολίτης»
υπό τον τίτλο «Ο Γενικός Εισαγγελέας ακύρωσε Οδ. Μιχαηλίδη» γράφει στο κύριο του θέμα ότι δεν έχει πλέον νόημα η ξεχωριστή έρευνα από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού αυτή εκπροσωπείται μέσω του Κ. Κυριάκου στην τετραμελή ερευνητική επιτροπή, μαζί με τον Μ. Νικολάτο, τον Κ. Παμπαλλή και τον Π. Ιωάννου. Αλλού γράφει πως η Κύπρος αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με κονδύλι 700 εκ. από την ΕΤΕπ το 2020. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην επίσκεψη Λαβρόφ στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ έχει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.
 
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Μισέλ καλεί διεθνή διάσκεψη» γράφει ότι Λευκωσία και Αθήνα συμφωνούν και διαμηνύουν πώς η συμμετοχή της Κύπρου σε μια διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι αιωνόβια δέντρα μαύρης Πεύκης, που αποτελούν είδος εξαφάνισης, αποκόπτονται τους τελευταίους μήνες, με το Τμ. Δασών να απαντά ότι όλα γίνονται στη βάση δασονομικού σχεδίου για τη βελτίωση του δάσους. Αλλού γράφει ότι συνολικά 114 Λιβανέζοι μετανάστες στάληκαν πίσω στον Λίβανο σε δύο μέρες.

>>> Διαβάστε επίσης:  Ψάχνετε ευκαιρία; Πουλά αυτοκίνητα από €200 η Τράπεζα Κύπρου-ΦΩΤO <<<

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σφυρίζουν λήξη υπό την πίεση της κατακραυγής» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στο θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων το οποίο οδηγείται στη Βουλή και τις εκ νέου καταγγελίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κατάχρηση του Επενδυτικού Προγράμματος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα, αλλά και να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες του ιδίου, για τη μη έγκαιρη προετοιμασία για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αλλού γράφει ότι το Νοσοκομείο Λάρνακας υπολειτουργεί, αφού έχει μόνο 4 αναισθησιολόγους τους τελευταίους μήνες.
 
Η «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα με τίτλο «Αύξηση μεταναστών από το Λίβανο» αναφέρει ότι η Κύπρος στέλνει υπηρεσιακό κλιμάκιο στη Βηρυτό για διαβούλευση με τις αρχές του Λιβάνου για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. Σε άλλο θέμα γράφε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ, ενόψει της επίσκεψης του στην Κύπρο τη Δευτέρα, δηλώνει την ετοιμότητα της χώρας του να μεσολαβήσει μεταξύ Λευκωσίας και Αγκυρας, αλλά μόνο αν και οι δύο πλευρές το ζητήσουν. Αλλού αναφέρεται στην κοινή βρετανοκυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης που έγινε χθες.

(ΚΥΠΕ)
 

 
14606
Thumbnail