Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση Eιδήσεων 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα, η πυρκαγιά που κατέστρεψε το κέντρο υποδοχής για τους πρόσφυγες στη Λέσβο και οι διαγραφές δανείων ΠΕΠ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

 

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός!» αναφέρεται στην κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει πως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αφαίρεσε την άδεια από δυο εταιρείες και έχει επιβάλει πρόστιμα ενώ εκκρεμούν ενώπιόν του για εξέταση πέντε υποθέσεις εταιρειών. Επίσης γράφει για σημαντικές διαγραφές δανείων από 14 πολιτικούς, σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οι Τουρκοκύπριοι έκοψαν τη σύνδεση με την Τουρκία» γράφει πως τα εισαγόμενα κρούσματα COVID-19 έκλεισαν αεροδρόμιο και λιμάνι στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται σε ύποπτες διαγραφές δανείων από ΣΤΚ. Επίσης γράφει πως βάζουν χέρι σε τουρκοκυπριακά φιλέτα γης στην επαρχία Πάφου.
 
Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πράξεις και όχι λόγια από ΕΕ» πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε σε Μισέλ και Μέρκελ πως είναι αναποτελεσματική η ανεκτικότητα που επιδεικνύει η ΕΕ προς την Τουρκία. Αλλού αναφέρεται σε όλεθρο από τις αδηφάγες φλόγες στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια. Αλλού αναφέρει πως θέμα κλεισίματος των οδοφραγμάτων τέθηκε στο Υπουργικό.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανεπαρκείς έλεγχοι για ξέπλυμα χρήματος» πως εμμέσως πλην σαφώς στοιχεία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος πίσω από τα «χρυσά» διαβατήρια αποκάλυψε χθες ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Αλλού αναφέρει πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος εξαιτίας της κατάστασης που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια. Επίσης αναφέρεται πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έστειλε μήνυμα στις τράπεζες να προετοιμαστούν για νέο κύκλο αύξησης των ΜΕΔ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Η φωτιά κατέστρεψε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο» γράφει πως χιλιάδες μετανάστες έμειναν άστεγοι μετά τη φωτιά που ξέσπασε και κατέστρεψε το κέντρο φιλοξενίας τους στη Λέσβο. Επίσης γράφει πως η Αστυνομία κατηγόρησε ιδιοκτήτη νηπιαγωγείου μετά που δυο παιδιά έφυγαν από αυτό την περασμένη βδομάδα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από μέλη του προσωπικού. Αλλού σημειώνει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον αριθμό των χελώνων.

(ΚΥΠΕ)

 
14599
Thumbnail