Πρωτοσέλιδα σήμερα: Έντυπα & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 7 Δεκεμβρίου 2020

Η κακή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και το μέλλον των περιοριστικών μέτρων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021 και οι προειδοποιήσεις της Κυβέρνησης για το τι θα σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη, η υπόθεση του Cypra και νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς και οι προεργασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, είναι τα κυριότερα θέματα των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κομματική παράνοια» γράφει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δήλωσαν πως θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό ετοιμάζονται να καταθέσουν τροπολογίες, με το επιχείρημα ότι θέλουν να τον βελτιώσουν. Αλλού, γράφει για μαύρη βδομάδα με 13 θανάτους με τελική αιτία τον κορωνοϊό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το ψευδοκράτος έστησε παζάρι εντός της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
Θέλει άλλα €254 εκατ. το κράτος για το 2020 / Πού θα διατεθούν
ΑΝΑΛΥΣΗ: Με «ψιλά» δουλεύει φέτος ο τουρισμός

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Όλα οδηγούν σε... Home Alone Χριστούγεννα», γράφει στο κύριο του θέμα πως επιβαρύνεται συνεχώς η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και εκτός συζήτησης τίθενται πλέον οι εορταστικές χαλαρώσεις, με το πιο αισιόδοξο σενάριο να είναι η διατήρηση των σημερινών μέτρων. Αλλού, γράφει πως διχασμένα είναι τα κράτη της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, με τους ΥΠΕΞ να προετοιμάζουν το έδαφος για τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου. Σε άλλο της θέμα γράφει πως κόβονται ταξίδια σε λομπίστες με βάση τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας που ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και πλέον βρίσκεται ενώπιον των κομμάτων.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
Αργεί πολύ ακόμα ο νέος αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Τροόδους
Τι επιλέγουν οι Κύπριες φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική;
Ν. Διέτης: «Το εμβόλιο θα καταπολεμεί τη νόσηση»
Πετρώματα Τροόδους όμοια με του Άρη - Τι σημαίνει για την Κύπρο

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θα τιμωρηθεί η κοινωνία», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στον «Φ» πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο προϋπολογισμός από κάποια κόμματα ως μοχλός πίεσης για αλλότριους σκοπούς και πως κάποιοι βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της κοινωνίας. Σε άλλο του θέμα γράφει πως συμβουλευτικός ψυχολόγος παροτρύνει τους πολίτες να ζήσουν αυτές τις γιορτές με αισιοδοξία. Αλλού, γράφει για τα ευρωτουρκικά και για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Άγκυρα, με τους ηγέτες να βλέπουν «λάιτ τιμωρία».

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διέρρευσαν στη Cypra υπηρεσιακή έκθεση», γράφει πως νέα αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν για τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση Cypra, κάνοντας λόγο για διαρροή από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τη εταιρεία υπηρεσιακής έκθεσης για την υπό εξέταση αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας. Αλλού γράφει για την πορεία εκατοντάδων Τ/κ σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας με κεντρικό σύνθημα «Ειρήνη για το μέλλον μας». Σε άλλο της θέμα γράφει πως τα κόμματα αλλάζουν τα φώτα του προϋπολογισμού για το 2021 με σωρεία τροπολογιών.
 

 
20131