Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 01/06/2020

Η έναρξη της δεύτερης φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) είναι το κύριο θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας. Άλλα θέματα στις πρώτες σελίδες είναι ο φόνος στη Λευκωσία, οι διεργασίες για την τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία για το μεταναστευτικό, οι προβλέψεις για την ξηρασία και τις πυρκαγιές και η αξιολόγηση των μέτρων για την οικονομία.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
1/ Β’ φάση ΓεΣΥ: Τι περιλαμβάνει - Ποιες υπηρεσίες αρχίζουν σήμερα
2/  Στη Βουλή ο Πετρίδης – Αναζητεί συναίνεση για μέτρα οικονομίας
3/ Με προσφορές ανοίγουν σήμερα τα ξενοδοχεία/Τι πρέπει να ξέρετε
4/ Μειώνονται οι Τουρκοκύπριοι που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος
 

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σήμερα το μεγάλο βήμα» γράφει ότι μεγάλη είναι η σημερινή μέρα για τους πολίτες, αφού γίνεται το δεύτερο και μεγαλύτερο βήμα του ΓεΣΥ, αυτό με την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη που θα προσφέρουν στους πολίτες τα κρατικά αλλά και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών, ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας. Αλλού αναφέρεται στον εντοπισμό δυο νεκρών προσώπων σε διαμέρισμα στη Λευκωσία.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
1/ Έτσι ανοίγουν σήμερα ξενοδοχεία, μουσεία και άλλα - Τι αλλάζει
2/ O κύβος ερρίφθη! Τέλος Ιουνίου τα νέα πρόστιμα - Οι ποινές
3/ Πρεμιέρα για Β φάση ΓεΣΥ-Από σήμερα και ενδονοσοκομειακή υπηρεσία
4/ Αλλάζει το όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ
5/ Κορωνοϊός: Η επόμενη μέρα των ηθοποιών
6/ Υπεύθυνη Ασθενοφόρων: Συνάδελφοι δούλευαν έως και 18 ώρες

 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο "Πρεμιέρα με εγχειρήσεις στη νέα φάση του ΓΕΣΥ", γράφει ότι γυρίζει σελίδα σήμερα η ενδονοσοκομειακή περίθαλψη στην Kύπρο, με τους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους του ΓεΣY να αποκτούν το δικαίωμα της επιλογής του νοσηλευτηρίου, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, που θα τους περιθάλψει. Αλλού γράφει ότι μαζική και δυναμική ήταν η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Eλευθερίας, στη Λευκωσία, κατά την οποία αποδοκιμάστηκε η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hoegh LNG, δηλώνει στο πλαίσιο μεγάλης συνέντευξής του στον «Π» ότι είναι έτοιμοι να εισέλθουν σε διαπραγμάτευση με τη ΔEΦA και την AHK, ώστε να καταστεί δυνατή η έλευση και η επεξεργασία φυσικού αερίου από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σε νέα ανοίγματα το ΓΕΣΥ» γράφει ότι στη δεύτερη φάση της εφαρμογής του μπαίνει από σήμερα το Γενικό Σύστημα Υγείας, έχοντας στο δυναμικό του το 85% των γιατρών της Κύπρου, το 75% των διαθέσιμων κλινών του τόπου και το σχεδόν 100% των φαρμακείων και των κλινικών εργαστηρίων που λειτουργούν στο νησί. Αλλού γράφει ότι δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα πυκνά δάση και τη χαμηλή βλάστηση στην Κύπρο, καθώς οι ερευνητές βλέπουν μακριές περιόδους ξηρασίας καθώς και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κομισιόν εφιστά την προσοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ορισμένες διατάξεις της οδηγίας για τους οικοτόπους, οι οποίες έχουν επιπτώσεις για τα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
 
Με κύριο τίτλο «Πρεμιέρα ΓεΣΥ με προσδοκίες και εμπόδια» η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αρχίζει από σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, μιας από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αλλά και αντίδραση στις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών στο κέντρο Πουρνάρα, αποτέλεσε η χθεσινή, δυναμική αντίδραση πολιτών και μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από την Πλατεία Ελευθερίας με κατάληξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ΚΕΒΕ και ΠΟΒΕΚ αξιολογούν το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, το οποίο κοστολογείται στα 1,2 δις ευρώ.

 
10931
Thumbnail

Δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, μετά από 1.103 διαγνωστικές εξετάσεις το τελευταίο 24ωρο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει στα 115, έχουν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι και 7 ασθενείς νοσηλεύονται.

(ΚΥΠΕ)

article 1