Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 2 Ιουνίου 2020

Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες μεταξύ αυτών η έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣυ, η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό με την επιστημονική ομάδα για συζήτηση της άρσης μέτρων, η συζήτηση για την μεταρρύθμιση της ΤΑ, η παρουσίαση στη Βουλή του πακέτου μέτρου στήριξης της οικονομίας, οι βανδαλισμοί σε τζαμί στη Λεμεσό και οι έρευνες για τα δύο πτώματα στην παλιά Λευκωσία.
 
«Επιχειρήσεις…ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ!» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει πως τα δύο κόμματα πήραν και την κρατική βοήθεια και λόγω της πανδημίας φόρτωσαν και στο κράτος τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα κόμματα δεν έπρεπε να λάβουν τη βοήθεια, με βάση το πρόγραμμα στήριξης και άρα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που καρπώθηκαν. Αλλού γράφει πως στα αζήτητα παραμένει η λίστα με τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας ξέχασε να στείλει επιστολή. Η «Α» επίσης αναφέρεται στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ και στις δηλώσεις ΠτΔ και Υπ. Υγείας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Συζητούν για Malls γυμναστήρια και νηπιαγωγεία
Χαρτογράφηση των Κυπρίων τουριστών στην Ελλάδα - ΠΙΝΑΚΕΣ
ΟΠΑΠ: 7 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον οργανισμό
Νέα προσπάθεια για Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων-Στη Βουλή η Ζέτα
|Στο Προεδρικό οι τραπεζίτες – Μήνυμα ΠτΔ για παροχή ρευστότητας

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Μέχρι τον Οκτώβριο ή θα χαθεί το τρένο» και αναφέρει πως θα γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις το καλοκαίρι για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να είναι έτοιμη η Βουλή μόλις ανοίξει. Αλλού αναφέρεται στα δύο πτώματα στην παλιά Λευκωσία και γράφει πως όλα δείχνουν δολοφονία και αυτοχειρία με άγνωστα τα κίνητρα. Ο «Π» επίσης προβάλλει την παρουσίαση του οικονομικού πακέτου στήριξης από τον ΥΠΟΙΚ στη Βουλή και τη συνάντηση σήμερα τραπεζιτών-ΠτΔ.
 
Με τίτλο «Ρήξη υπ. Υγείας-επιστημόνων» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η ομάδα των ειδικών εισηγείται άρση όλων των περιορισμών αλλά διαφωνεί το υπ. Υγείας και ότι σήμερα θα γίνει συζήτηση στο Προεδρικό υπό τον ΠτΔ . Ο «Φ» αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για το θάνατο του Τζορτζ Φλοϊντ και στις αντιδράσεις διεθνώς. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι άνοιξαν οι επιδοτήσεις για ηλιακούς θερμοσίφωνες με χορηγίες για οικίες.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: 

Πρώτα ενημέρωση και μετά αποφάσεις για νέο ξεκλείδωμα
Το επικρατέστερο σενάριο για το φονικό στη Λευκωσία
Πόσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουμε στην Κύπρο/Πώς ελέγχονται
Κατάταξη και Σαββατοκύριακα στην Εθνική Φρουρά - Αποφάσεις
ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Φούλης-πλατφόρμα Χάρη/Πετρίδη φονικός συνδυασμός
​​​​​​​

«Ορατός κίνδυνος να βάλουν λουκέτο οι ΜμΕ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει για το υπόμνημα της ΠΟΒΕΚ στο Προεδρικό και τα αιτήματα για λύσεις στα προβλήματα μικρών επιχειρήσεων. Αλλού αναφορά γίνεται στους βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η «Χ» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρέσβη της Κίνας και στη στήριξη για το Κυπριακό.
 
«Ιστορική μέρα η ενδονοσοκομειακή φροντίδα » είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που γράφει για την έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ  και τις δηλώσεις του ΠτΔ και του Υπ. Υγείας. Αλλού γράφει για τους βανδαλισμούς στο τζαμί στη Λεμεσό και τη καταδίκη από την Κυβέρνηση που ζήτησε έρευνα. Αναφορά γίνεται και στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για χειρισμούς του ΥΠΕΣ στο θέμα των μεταναστών.

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου

 
10931
Thumbnail

Δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, μετά από 1.103 διαγνωστικές εξετάσεις το τελευταίο 24ωρο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει στα 115, έχουν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι και 7 ασθενείς νοσηλεύονται.

(ΚΥΠΕ)

article 1