Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 12/07/2020

Η κατάσταση σε ότι αφορά τον τουρισμό, οι πολιτικές εξελίξεις με πληροφορίες για στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η επικείμενη σύνοδος των ΥΠΕΞ  της ΕΕ, η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα, καθώς και το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ 
Απέτυχαν οι εκποιήσεις – Στοιβάζουν ακίνητα έναντι χρέους

2/ Γιάννης Τιρκίδης: «Χαμηλή η ολική ζήτηση στην οικονομία»

3/ Καλύφθηκαν τα ρευστά διαθέσιμα έως Σεπτέμβριο 2021 

4/ Σπουδές σε εξωτικά μέρη; Στοιχεία για 15 χώρες

5/ ΑΠΟΨΗ: Οικονομικά δύσβατο προμηνύεται το 2021 

6/ Λάθος ο παίκτης μας. Η ΕΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει ή και τα δυο… 

7/ ΑΠΟΨΗ: Bob Dylan, Αγία Σοφία και COVID-19

8/ ΑΠΟΨΗ: «Όταν ξεκίνησαν τα τανκς»
 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Σκέφτονται να επιχορηγούν οι ίδιοι τα τεστ των Βρετανών» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται σε απόγνωση καθώς οι Βρετανοί δεν θέλουν να έρθουν Κύπρο και να επωμιστούν το κόστος του τεστ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον Θεόδουλο Θεοδούλου, που θέλει να επανεγκατασταθεί στο Κάτω Δίκωμο έπειτα από 46 χρόνια. Αλλού αναφέρεται στις προετοιμασίες που κάνει η τουρκική Κυβέρνηση για την πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ 
Διακοπές με δραστηριότητες για οικογένειες & ζευγάρια-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2/ Ψηλά στις προτιμήσεις Κυπρίων φοιτητών η Κύπρος - Έρευνα Offsite

3/ Ανοίγει ο φάκελος Ευρωτουρκικά - Τι πρέπει να επιδιώξει η Κύπρος

4/ ΑΚΕΛ Λ/σιας:Η μάχη των μαχών που θα καθορίσει τον νέο Γ.Γραμματέα

5/ Εντός 24ώρων ξεκαθαρίζει το σκηνικό προσλήψεων σε Αστυνομία

6/ Ο ΕΦΕΤΗΣ: Αβέρωφ - Ετοιμάζει την πιο νεαρή ομάδα – 13 ονόματα

7/ Αυτά παθαίνεις όταν καλοπιάνεις τους φασίστες
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τα τεστ της Κύπρου οδηγός για πτήσεις» αναφέρεται σε στοιχεία του δείγματος 10.666 επιβατών αεροπλάνων που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, ενώ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Κύπρος έχει το μεγαλύτερο δείγμα ελέγχου σε επαναπατρισθέντες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και γράφει για δραματική έκκληση Γκουτέρες για επανέναρξη συνομιλιών. Αλλού φιλοξενεί συνεντεύξεις με τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους για τον Δήμο Αγλαντζιάς.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Απάντηση με νέα τετελεσμένα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Τουρκία βάζει πλώρη για Καστελόριζο αλλά «βλέπει» την Κρήτη, την ώρα που η ΕΕ συζητεί αυτή την εβδομάδα τη στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου και πως το πρόγραμμα ΙΜΕΤ είναι μόνο η αρχή. Αλλού αναφέρεται στο πραξικόπημα του 1974 και πώς αυτό διενεργήθηκε μετά από συνεννόηση της ελληνικής χούντας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μη βιώσιμη η απουσία λύσης του Κυπριακού» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και την μετ’ επιτάσεως, όπως γράφει, έκκλησή του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για το Μακάρειο Νοσοκομείο που είναι η μοναδική τριτοβάθμια κλινική για τα παιδιά. Αλλού γράφει ότι η λεωφόρος Μακαρίου θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο για 26 μήνες από αύριο Δευτέρα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Ανησυχεί η Πάφος για τους Βρετανούς τουρίστες» γράφει ότι η πόλη θέρετρο ζητεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε μπορούν να έρθουν τουρίστες από τη Βρετανία από τους οποίους εξαρτάται τουριστικά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στο Μαρί.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Προς στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» γράφει ότι η αναζήτηση κοινής συνισταμένης Αθηνών – Λευκωσίας θα είναι στο επίκεντρο της επίσκεψης Αναστασιάδη την Τρίτη στην Ελλάδα που στοχεύει σε σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Αλλού αναφέρεται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και γράφει για ανοχύρωτες ευάλωτες ομάδες πολιτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μείωση των εσόδων στον τουρισμό ανεβάζει την ύφεση στο 7%.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Η εβδομαδιαία «Η Σημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Έρχεται αμυντικός συνασπισμός» γράφει ότι για το θέμα αυτό αυτό Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια αλλά και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αλλού αναφέρεται στην επικείμενη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ και σημειώνει πως αυτή θα εξουσιοδοτήσει τον Μπορέλ να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν.

 
11827
Thumbnail