Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 18/07/2020

Το θέμα της λίστας Γιωρκάτζη και τα όσα διαμείφθηκαν χθες (18/7) στη Βουλή προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων. Άλλα θέματα με τα οποία ασχολείται σήμερα (18/7) ο Τύπος είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και η απουσία συμφωνίας για την στήριξη των κρατών, η νέα σύνοδος για τα ευρωτουρκικά τον Σεπτέμβριο, τα νέα στοιχεία από την επιδημιολογική έρευνα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο, τα έργα στη Μακαρίου και θέματα ΓεΣΥ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έβγαλαν το άχτιν τους!» και γράφει πως άνω κάτω έγινε η Βουλή για τη λίστα Γιωρκάτζη και παραπέμπει το θέμα της δημοσιοποίησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει πως τον Σεπτέμβριο θα βρεθεί στο εδώλιο της ΕΕ η Τουρκία. Επίσης η «Α» αναφέρει πως με ιστορικό ταξιδιού ήταν το 62% των περιστατικών κορωνοϊού τον Ιούλιο.
 
«’Αυθημερόν’… όπως λέμε σε βάθος χρόνου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε κοινοβουλευτική οπερέτα για τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη με το μπαλάκι στον ΠτΔ να αποφασίσει. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε ειδική σύνοδο τον Σεπτέμβρη θα εξεταστεί η σχέση ΕΕ-Τουρκίας. Ο «Π» φιλοξενεί ρεπορτάζ για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και γράφει πως άφησαν οριστικά πίσω τους το στίγμα του κολαστηρίου.
 
Υπό τον τίτλο «Έριξαν τη λίστα στον Πρόεδρο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα πως ο Βουλευτές ψήφισαν να δημοσιευθεί η λίστα Γιωρκάτζη αμέσως αλλά την έστειλαν στον ΠτΔ να αναλάβει ευθύνη. Αλλού αναφέρει πως ο Νουρής δείχνει έμμεσα ΜΚΟ για ξέπλυμα και τρομοκρατία υποδεικνύοντας στη Βουλή αξιολογήσεις της Moneyval για πιθανές επιπτώσεις λόγω της κατάστασης αυτής. Ο «Φ» σε άλλο θέμα του φιλοξενεί αφιέρωμα για τους αγνοουμένους και για τον αγώνα μιας γυναίκας για διακρίβωση της τύχης τους.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Ψήφισαν…λίστα πολλών σκοπιμοτήτων!» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει ότι από τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη λίστα Γιωρκάτζη προκύπτουν πολιτικές και νομικές προεκτάσεις ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το θέμα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής χθες από το ΑΚΕΛ. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε καταγγελίες της ΠΑΣΥΚΙ για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ψήφισαν δημοσιοποίηση οι Βουλευτές» και αναφέρεται στην απόφαση για τη λίστα Γιωρκάτζη με παραπομπή του θέματος όμως στον ΠτΔ. Αλλού γράφει για τη δήλωση του Προέδρου στις Βρυξέλλες ότι απέτυχε η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας. Αναφορά γίνεται και στην ταλαιπωρία οδηγών λόγω των έργων στην πρωτεύουσα αλλά και στο κόψιμο δέντρων.

ΚΥΠΕ/Brief

 
20131