Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 02/08/2020

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, με τα μέτρα, στοιχεία για τα κρούσματα και απόψεις ειδικών είναι κοινό θέμα, κύριο ή όχι, σε όλες τις εφημερίδες την Κυριακή. Αλλα θέματα που αναφέρονται στα πρωτοσέλιδα είναι η έναρξη των πτήσεων από Βρετανία, το Κυπριακό και ελληνοτουρκικά, οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ, τα κονδύλια ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης, οι σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Ποιος θα επιβιώσει; ΔΗΚΟ ή ΔΗΠΑ; 


2/ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι κακές συνθήκες του ‘20, αρνητικοί οιωνοί για το 2021

3/ Πάνε πολύ καλά τα Mall μετά το unlock (Στοιχεία)

4/ Αύξηση 22% στις πωλήσεις ηλεκτρικών/υβριδικών οχημάτων το 6μηνο

5/ Συνέλθετε! Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει κράτος να στέλλει επιταγές


6/ ΑΠΟΨΗ: Ο κανόνας της πολιτικής ακηδίας 

7/ ΑΠΟΨΗ: Ο ιός ως ρυθμιστής της εξουσίας

8/ ΑΠΟΨΗ: «Η εξημέρωση του ανθρώπινου είδους»

 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ανάσα με πέντε, όμως ο κίνδυνος παραμένει», γράφει στο κύριο της θέμα για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία στην Κύπρο και αναφέρεται σε έξαρση του κορωνοϊού, στα αίτια της έξαρσης και τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα. Σε άλλο θέμα γράφει για την έναρξη πτήσεων από τη Βρετανία. Αλλού αναφέρει ότι μαζικούς εμβολιασμούς ετοιμάζει η Ρωσία, ενώ ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Φάουτσι είναι επιφυλακτικός για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Η Αγλαντζιά εκλέγει νέο Δήμαρχο - 5 οι υποψήφιοι

2/ Θεοπέμπτου στην Offsite: Θα συνεχίσω ως πράσινο πολιτικό πρόσωπο

3/ Δ/ντης Πυροσβεστικής «Να εντοπιστούν οι ύποπτοι πυρκαγιών»

4/ Οι μαζικές αποχωρήσεις στην κομματική ιστορία της Κύπρου

5/ Ποιους σκέφτεται για αριστίνδην ο Αβέρωφ

6/ Ο ΕΦΕΤΗΣ: Παίζει Υπουργείο ή άλλο πόστο (πιο μετά) για τους 5… 


7/ Καφενές
 
«Αχαρτογράφητα ύδατα για Κυπριακό-Ε/τουρκικά» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης», στο οποίο αναφέρει ότι είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Αν. Μεσόγειο και ότι το Μπαρμπαρός τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει έρευνες στο οικόπεδο 3. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εξελίξεις στο ΔΗΚΟ, κάνοντας λόγο για μεγάλη λίστα διαγραφών και αποχωρήσεων. Αλλού, η εφημερίδα αναγγέλλει ρεπορτάζ για τον σεξισμό , αναφέροντας ότι βουλευτίνες ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πρωτοπορούν με κοινή πρόταση νόμου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Σκληρό ανατολίτικο παζάρι» ότι η Αγκυρα ζητά διάλογο της ΤΡΑΟ με τις εταιρείες στην ΑΟΖ για διαμοιρασμό αερίου και πως με την ένταση στο χέρι εκβιάζει για διάλογο με τουρκικούς όρους. Σε κόκκινο συναγερμό για τα αυξημένα κρούσματα γράφει σε άλλο θέμα, δημοσιεύοντας δηλώσεις και στοιχεία. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μητέρα ενός 19χρονου Αμερικανού δολοφονημένου από την Αστυνομία στις ΗΠΑ, μιλά για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Μίνι Μνημόνιο με δεκαοκτώ προαπαιτούμενα» γράφει ότι με όρους μνημονίου θα δοθούν τα κονδύλια από την ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εικόνες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, γράφοντας για εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα μας, με συνωστισμό επιβατών. Αλλού αναφέρεται σε προβλήματα στο Νοσοκομείο Λεμεσού, για προβληματική κατάσταση σε βάρος ασθενών και προσωπικού και παρεμβάσεις των βουλευτών του ΑΚΕΛ για επίλυση των προβλημάτων.
 
Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» έχει ως τίτλο στο κύριο της θέμα δήλωση αφιχθέντα Βρετανού χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας που είπε «Πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις χθεσινές ανακοινώσεις για δέκα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στις μεταφορές και γράφει για νέα λεωφορεία, νέα δρομολόγια, νέες λεωοφορειολωρίδες και apps που είναι καθοδόν.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Δένει μόνιμα στη Λεμεσό η Γαλλία» αναφέρει ότι προς ειδική συμφωνία με το Παρίσι η Κύπρος για ενεργητική βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση επίθεσης. Σε άλλο θέμα, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία, προαναγγέλλει ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες από την αποστολή της «Κ» στο Καστελλόριζο. Αλλού, αναφέρεται στις εξελίξεις στο ΔΗΚΟ.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή» έχει τίτλο στο κύριο της θέμα «Φλερτάρουν κατάργηση της ΚΔ από την Ελλάδα μέσω ΕΕ» και γράφει ότι μπαίνουν στο ψυγείο οι κυρώσεις, ενώ σχεδιάζεται γκριζοποίηση και συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και το σχεδιασμό σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας. Αλλού αναφέρει ότι Κύπρια καπετάνισσα είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο.

 
11946
Thumbnail