Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 04/08/2020

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη συμφωνία διπλής φορολογίας Κύπρου - Ρωσίας και η σχετική ανακοίνωση της Μόσχας, η αντίδραση της Ελλάδας στην απόφαση της Κύπρου να την υποβιβάσει από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β, η ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Λεμεσό, οι προβλέψεις για την οικονομία και τα μηνύματα από την εκλογή του Ανδρέα Κωνσταντίνου στη θέση του Δημάρχου Αγλαντζιάς είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Έφθασαν 3000 επιβάτες από Βρετανία το Σαββατοκυρίακο στην Κύπρο

2/ Προχωρά αργά και σταθερά η υλοποίηση του προϋπολογισμού

3/ Διπλασιάστηκαν οι υποθήκες ακινήτων για δάνεια μετά το lockdown

Η «Αλήθεια» αναφέρεται στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο «Απογοήτευση Ελλάδας!», στη δημόσια αντίδραση της Ελλάδας στην απόφαση της Κύπρου να την υποβιβάσει από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως σαν ο σωτήρας της ανθρωπότητας χαρακτηρίζεται το εμβόλιο για τον κορωνοϊό για την ετοιμασία του οποίου διεξάγεται από τους επιστήμονες κούρσα με τον χρόνο. Επίσης αναφέρει πως σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσιο έρχονται Βρετανοί τουρίστες στην Κύπρο.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Και διπλό πρόστιμο στις νέες ποινές-Τι ισχύει με ταχύτητα/αλκοόλ

2/ Καραγιάννης:Σε 2-3 μέρες θα φανεί αν έχουμε ελέγξει την κατάσταση

3/ Έτσι θα ελέγχονται αυτοί που είναι σε καραντίνα/αυτοπεριορισμό

4/ Πλάτρες: Επενδύσεις σε ξενοδοχεία/εστιατόρια & άλλα πολλά έργα

5/ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: ΑΚΕΛ/ΔΗΚΟ: Δεν ταιριάζουν τα χνώτα-Τους χωρίζει χάσμα

 
Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τέλος εποχής για τα ρωσικά κεφάλαια» ότι στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί κρίσιμο τετ α τετ για τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας. Αλλού αναφέρει πως πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες και πως κάνουμε βήματα πίσω. Επίσης αναφέρει πως η επικράτηση Ανδρέα Κωνσταντίνου στις εκλογές για τον Δήμο Αγλαντζιάς στέλνει πολύ συγκεκριμένα μηνύματα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ενόψει τις διαφαινόμενης μελλοντικής συνεργασίας των κομμάτων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τσουνάμι στα αεροδρόμια» αναφέρει πως έφερε χάος ο υποβιβασμός κατηγορίας της Ελλάδας και πως ακυρώνονται μαζικά ταξίδια και πτήσεις. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως τρέχουν για τεστ κορωνοϊού στη Λεμεσό. Επίσης αναφέρεται σε σχέδιο εκκαθάρισης στα κέντρα των πόλεων με στόχο την μετακίνηση αλλοδαπών που ζουν σε κτήρια που άλλαξαν χρήση.
 
Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρίζει τα δόντια η πανδημία στην οικονομία» ότι η Μονάδα Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου προβλέπει συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και του ΑΕΠ για το 2020 στο -7,5%. Αλλού αναφέρει πως προσοχή στη Λεμεσό συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού και να μην υποχρεωθούν σε τοπικό lockdown. Επίσης σημειώνει πως έργα εκατομμυρίων βρίσκονται στα σκαριά από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αβεβαιότητα για τη συμφωνία για φορολογία με τη Ρωσία» πως το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως ξεκινά την διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο. Αλλού γράφει πως ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας τα τελευταία 37 χρόνια. Ακόμη αναφέρει πως ο Λεόντιος Κωστρίκης συστήνει στους πολίτες να συμπεριφέρονται ως να βρίσκονται σε lockdown.

 
21165