Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 11/08/2020

Η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χθες το απόγευμα, η συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για την τροποποίηση της Σύμβασης για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, η παραίτηση του διοικητή της ΕΜΑΚ, όπως και η εκστρατεία συλλογής τροφίμων που θα σταλούν από την Κύπρο στον Λίβανο είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα (11/8) οι εφημερίδες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τύμπανα πολέμου, πάλι» πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μπήκε χθες (10/8) το απόγευμα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Αλλού αναφέρει πως έπεσαν οι υπογραφές για τροποποίηση της Σύμβασης Κύπρου – Ρωσίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και αναφέρεται στους τομείς που εξαιρούνται από την αύξηση του φόρου που παρακρατείται στο 15%. Επίσης γράφει πως συνεχίζεται το κύμα φυγής από το ΔΗΚΟ.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πέρασε τη γραμμή η Τουρκία» αναφέρει πως εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε χθες το Oruc Reis. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αλλάζει η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας και πως η αναθεωρημένη σύμβαση υπογράφηκε χθες. Επίσης αναφέρει πως οι Αιγύπτιοι απέφυγαν συνειδητά και επίμονα να περάσουν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για το βορειοανατολικό τμήμα της ΑΟΖ και ήθελαν να μην θεωρηθεί η συμφωνία με την Ελλάδα τμηματική.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα όρια της σύγκρουσης» πως η Τουρκία επιχειρεί επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, στέλνοντας χθες το απόγευμα το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αλλού γράφει για τη μεγάλη έξοδο που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες 4.000 χελωνάκια καρέτα – καρέτα που γεννήθηκαν στις παραλίες Περβολιών και Κιτίου. Επίσης, αναφέρει πως παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Μόδεστος Μοδέστου και μεγιστοποιείται ο κίνδυνος αφού στα όριά του εργάζεται το προσωπικό εν μέσω πυρκαγιών.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Κύπρος κερδίζει στις συνομιλίες για τη φορολογία με τη Ρωσία» πως επιτεύχθηκε συμφωνία σε σχέση με τη Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την έναρξη της διήμερης διαπραγμάτευσης. Επίσης αναφέρεται στην παραίτηση της Κυβέρνησης του Λιβάνου μετά την έντονη οργή που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό. Ακόμη αναφέρεται στην αποστολή 20 τόνων τροφίμων, που μαζεύτηκαν από δωρεές, από την Κύπρο στον Λίβανο.

ΚΥΠΕ/Brief
 

 
20241