Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 25/08/2020

Ο απόηχος της δημοσίευσης εγγράφων από το Αl Jazeera για τις πολιτογραφήσεις, η αναθεώρηση της οδηγίας για τη χρήση μάσκας στα δημοτικά, η νέα κατηγοριοποίηση χωρών με βάση τον επιδημιολογικό κίνδυνο και τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (24/8), προβλήματα στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ο συνωστισμός λόγω καραντίνας στο Πουρνάρα και η πατροκτονία στα Λεύκαρα, είναι από τα βασικά θέματα στον σημερινό (25/8) κυπριακό Τύπο.
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Σκοπιμότητες βλέπει η επιχειρηματική κοινότητα για Al Jazeera
2/ ΕΜΠΟΡΙΟ: Τι εισαγάγαμε και τι εξαγάγαμε
3/ Οι 10 φθηνότερες κατοικίες που πωλούν οι τράπεζες - Τιμές/ΦΩΤΟΣ

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Από τη Βουλή η διαρροή των εγγράφων στο Αl Jazeera» γράφει ότι τα έγγραφα στάλθηκαν από το ΥΠΕΣ στη Βουλή και διανεμήθηκαν στους βουλευτές και ότι σκοπιμότητες γύρω από την οργανωμένη προσπάθεια κατά της Κύπρου, βλέπουν ΚΕΒΕ και λογιστές. Αλλού γράφει ότι λόγω των έντονων αντιδράσεων αναθεωρήθηκε η οδηγία για χρήση μάσκας στα δημοτικά. Η «Α» προβάλλει επίσης την πατροκτονία στα Λεύκαρα και τα οικογενειακά προβλήματα πίσω από την τραγωδία.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Άκυρο η μάσκα στα Δημοτικά - Οι εκκρεμότητες που παραμένουν
2/ Διπλή έρευνα για την διαρροή εγγράφων προς Al Jazzera
3/ Άρχισε η σεζόν με κόντρες για τα διαβατήρια
4/ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: €7 εκ. για το OMEGA από Αμερικανούς-Είπε ΟΧΙ ο Χάσικος

«Η αξιοπιστία πήγε περίπατο χωρίς μάσκα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως άλλαξαν, μετά τις αντιδράσεις, την απόφαση για μάσκες στο δημοτικό και ότι πλέον οι ταξιδιώτες αποδεικνύονται δούρειος ίππος. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΕΣ υποβάλλει στο Προεδρικό έκθεση για τα διαβατήρια και ότι ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την αναδρομικότητα στην ισχύ των διαβατηρίων. Ο «Π» γράφει επίσης ότι η ΚΔ θα λάβει 479 εκ χρηματοδότηση στο πλαίσιο προγράμματος για ειδικά σχέδια για στήριξη της απασχόλησης.
 
Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Έμφραγμα στους φόρους» ο «Φιλελεύθερος» γράφει πως από αναβολή σε αναβολή πάνε οι φορολογικές δηλώσεις λόγω τεχνικού προβλήματος και αλλαγών που ανατέθηκαν σε εταιρεία του εξωτερικού στο ηλεκτρονικό σύστημα του Φόρου. Σε άλλο θέμα προβάλλονται οι αριθμοί ρεκόρ ατόμων σε καραντίνα στο Πουρνάρα που ξεπερνούν αυτούς που διαμένουν στο κυρίως κέντρο Φιλοξενίας. Ο «Φ» γράφει πως η κηδεμονία της 15χρονης κόρης έφερε την πατροκτονία στα Λεύκαρα.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
«Νόμιμες…οι πολιτογραφήσεις απατεώνων!» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι η Κυβέρνηση επιμένει ότι η παραχώρηση διαβατηρίων έγινε με νόμιμες διεργασίες και ότι το δίκτυο Al Jazeera έδωσε χθες στη δημοσιότητα νέα λίστα ονομάτων. Αλλού γράφει ότι εκπέμπουν SOS τα χωριά της Τυλληρίας και οι κάτοικοι ζητούν σχέδιο παροχής φορολογικών κινήτρων για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας. Η «Χ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι από αναγκαία έγινε εθελοντική η χρήση μάσκας στα δημοτικά.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «H ‘έρευνα’ του Al Jazeera εκστρατεία διασυρμού» και φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΕΣ που εκφράζει προβληματισμό για το χρονικό σημείο της δημοσίευσης ονομάτων στα οποία παραχωρήθηκαν διαβατήρια, αφήνοντας υπόνοιες για το ρόλο της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση 39 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού με τα 33 να είναι από το εξωτερικό. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην σύλληψη του 25χρονου γιου για το φόνο στα Λεύκαρα.

ΚΥΠΕ/Brief
 

 
20131