Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 20/01/2021

Οι αναφορές χθες του Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και οι διαβουλεύσεις της επιστημονικής επιτροπής για τις χαλαρώσεις που ενδέχεται να γίνουν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Γίνεται επίσης αναφορά στην ενημέρωση του ΣΑ από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σε καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης αθλητριών στην Κύπρο, στα προβλήματα των ΜΜε λόγω αναστολής εργασιών και στις έρευνες του Ελεγκτή για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στα μέλη της επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
 
1/ Με ένα κλικ θα βλέπεις αν το όχημα που θα αγοράσεις είχε ατύχημα

2/ Ακίνητα αξίας €3 δις μπήκαν υποθήκη για δάνεια εν μέσω πανδημίας

3/ Ιούνιο, αν όλα πάνε καλά, ανοίγει το Εκπτωτικό Χωριό στη Λευκωσία

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρόγραμμα πολιτογραφήσεων: Τρύπιο από το 2007 (επί Τάσσου-Χριστόφια)!» και αναφέρεται στην κατάθεση του τέως ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ελέγχους μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να δοθούν αποζημιώσεις στα μέλη της επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα η «Α» προβάλλει τις διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό και γράφει ότι η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Αποφασίζει η ΕΔΕΚ για προϋπολογισμό - Οι συσχετισμοί δυνάμεων

2/ Τα μέτρα κατά του covid μειώνουν τα περιστατικά εποχικής γρίπης

3/ Αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό λίγο πριν την Πενταμερή 

 
«Με ρίσκο υποτροπής συζητούν χαλαρώσεις» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι καταρτίζεται πλάνο αποκλιμάκωσης των περιορισμών μέχρι τον Μάρτιο με βάση και τα δεδομένα στις νοσηλείες και τα κρούσματα. Αλλού γράφει πως γαργάρα έγινε η σύγκρουση συμφερόντων στο Υπουργικό σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις, αφού ποτέ ο Πρόεδρος ή μέλη του Υπουργικού δήλωσαν τέτοια σύγκρουση. Ο «Π» γράφει για έντονο παρασκήνιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Με τίτλο «Άφησαν ανοικτό συναγερμό» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι δεν είναι έτοιμοι οι επιστήμονες να σχεδιάσουν αποκλιμάκωση και ζητούν περισσότερα τεστ για κορωνοϊό και ότι ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία. Αλλού γράφει για τσουνάμι καταγγελιών για παρενόχληση αθλητριών και στην Κύπρο και γράφει για καταγγελία ότι προπονητής υποχρέωνε αθλήτρια να πλαγιάζουν μαζί. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως χωρίς ονόματα και διευθύνσεις ήταν η κατάθεση του Χάρη Γεωργιάδη στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις.
 
Κάτω από τον τίτλο «Ιδού η διαπλοκή…’ξέχασαν’ την σύγκρουση συμφερόντων» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Χάρης Γεωργιάδης ‘κάρφωσε΄τον Πρόεδρο και συναδέλφους του για σύγκρουση συμφερόντων σε ότι αφορά τη διαδικασία πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρεται στις καταγγελίες για παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού. Η «Χ» επίσης προβάλλει τις προτάσεις ΑΚΕΛ για παραχώρηση μεγαλύτερης βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
«Τεράστια κενά στο σχέδιο των πολιτογραφήσεων από το 2007» είναι το τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που προβάλλει τις αναφορές του Χάρη Γεωργιάδη χθες στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού προβάλλει τις διαφοροποιήσεις στις διευθετήσεις ραντεβού για εμβολιασμό για κορωνοϊό. Η εφημερίδα αναφορά κάνει και στις διεργασίες για τον κρατικό προϋπολογισμό σε σχέση με δηλώσεις χθες της Ε. Θεοχάρους ότι αναμένει απαντήσεις  στα αιτήματα του κόμματος.
 
Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Πώληση δανείων και στο βάθος Bad Bank» γράφει στο κύριό της θέμα για τους σχεδιασμούς τραπεζών για το 2021 και τις αναστολές δόσεων. Αλλού προβάλλει τα προβλήματα στην Eurostar εξαιτίας της πανδημίας και του Brexit. Αναφορά σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται στην κατάθεση Χάρη Γεωργιάδη στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις στην οποία μίλησε για δύο παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ και μία από την ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/Brief)
 

 
19035
Thumbnail