Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 23/01/2021

Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα (23/1) στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες μεταξύ άλλων την σύγχυση στη Βουλή με το νομοσχέδιο για δικαστήρια επίλυσης διαφορών τραπεζών και δανειοληπτών, τα πρακτικά της κατάθεσης Χάσικου στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις, τις δηλώσεις του ΠτΔ για την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έκκληση για μη τοξικό κλίμα, τις καταθέσεις μετά τις καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου και τα επόμενα βήματα στις χαλαρώσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό ενόψει και της συνεδρίασης της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο την Δευτέρα (26/1).
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Στα €2,7 δις οι οφειλές φόρων στο Τμήμα Φορολογίας (ΠΙΝΑΚΑΣ)

2/ Brief Debate: Να πάμε ή όχι στην Πενταμερή; 

3/ WR: Θα αγοράσεις αυτοκίνητο; Θα βλέπεις αν είχε ατύχημα

4/ Who is Who: Γιάννης Τσαγκάρης - Έφορος Φορολογίας

5/ Ranking: Σε ποιά κράτη της ΕΕ οι πολίτες δεν έχουν € για θέρμανση

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Προϋπολογισμός πέντε μεγάλων στρατηγικών πυλώνων» και προβάλλει την τηλεοπτική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έκκληση για αποφυγή τοξικού κλίματος. Αλλού αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για την πενταμερή για το Κυπριακό. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τα δεδομένα χθες με τον κορωνοϊό όπως καταγράφηκαν στην εθνική αναφορά.
 
OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Τρέχουν οι εξελίξεις στα κόμματα για Βουλευτικές (Ονοματολογία)

2/ Το «σχέδιο νίκη» για να επιστρέψει η Κύπρος στην κανονικότητα

3/ ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Ετοιμαστείτε ξεκινούν οι εξορμήσεις Βουλευτών

«Κυβερνητικό μπάχαλο… θα τίναζε το deal στον αέρα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει για γκάφα με απόσυρση νομοσχεδίου για δανειολήπτες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αλλού αναφορά γίνεται σε προβληματισμό που επικρατεί για άνοιγμα ή όχι των σχολείων λόγω κορωνοϊού. Επίσης ο «Π» αναφέρεται στην κατάθεση χθες του Κυριάκου Κακουρή στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις και τις αναφορές του για καταχρήσεις από παρόχους.
 
Κάτω από τον τίτλο «Νέος γύρος διασυρμού» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι οι καταθέσεις υπουργών στην ερευνητική για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ασυγχώρητη και ένοχη προχειρότητα και διαπλοκή. Αλλού γράφει ότι σειρά για κατάθεση μετά την Άντρη Ελευθερίου παίρνουν και άλλες κοπέλες. Ο «Φ» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι δεσμεύτηκε περιουσία επενδυτή αξίας 6 εκ που πολιτογραφήθηκε Κύπριος αλλά καταζητείται στην Κίνα για μεγάλη απάτη με ράβδους χρυσού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ναι, ο γαμπρός… ήταν αιτητής αρκετών πολιτογραφήσεων» και αναφέρει πως πράματα και θάματα κατέγραψε στην κατάθεσή του ο Σωκράτης Χάσικος και φαίνεται να καρφώνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον γαμπρό, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Χάρη Γεωργιάδη. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ξανά ψίχουλα δόθηκαν στους εργαζόμενους του πολιτισμού που υποφέρουν εξαιτίας της πανδημίας. Αλλού γράφει για αλαλούμ ανευθυνότητας στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Όχι σε χαλαρώσεις στα μέτρα» και προβάλλει δηλώσεις του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στο ΚΥΠΕ ότι ο Φεβρουάριος θα είναι μεταβατικός μήνας. Αλλού αναφορά γίνεται στην κατάθεση Κακουρή ότι οι πάροχοι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Επίσης προβάλλει το νέο γύρο διερευνητικών επαφών Αθήνας-Άγκυρας.

ΚΥΠΕ/Brief