Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 22/01/2021

H ψήφιση του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται ακόμη οι καταγγελίες της σκοπεύτριας Αντρης Ελευθερίου και η σύσκεψη στην Αστυνομία, το θέμα των εκποιήσεων, τα δεδομένα με τον κορωνοϊό ενόψει πιθανόν χαλαρώσεων, οι επαφές Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και οι αντεγκλήσεις Χάσικου -Γεωργιάδη για τις πολιτογραφήσεις.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Σήμερα η κρίσιμη αξιολόγηση από Moody’s – Ποιοι οίκοι ακολουθούν

2/ «Σταύρωσε» 6 δρόμους η Βουλή / Ποιες άλλες τροπολογίες ψήφισε

3/ Δάνεια: Επαναφέρουν το νομοσχέδιο κρατικών εγγυήσεων - Τι προνοεί

4/ Πάει Προεδρικό η ΣΕΚ / Επί τάπητος κατώτατος και πέναλτι 12%

 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ανακούφιση!» γράφει στο κύριό της θέμα ότι εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, επανήλθε ηρεμία και μπήκε τέλος στο θρίλερ. Αλλού γράφει πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με τις καταγγελίες της Αντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση και άρχισε έρευνες η Αστυνομία, ενώ αναφέρει ότι η ΣΚΟΚ λέει ότι είναι γνωστός ο δράστης. Η «Α»αναφέρει σε άλλο θέμα ότι 5 ρίχτερ ταρακούνησαν την Κύπρο.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Έληξαν τον συναγερμό για Προυπολογισμό, σφύριξαν για Προεκλογική

2/ Τεστ Παπανικολάου & ΓεΣΥ: Τι δικαιούστε, τι πληρώνετε

3/ Οι δορυφόροι ΔΗΣΥ και το Deal με ΑΚΕΛ; Τι απαντά ο Χ. Παντελίδης

 
«Προϋπολογισμός 2021 με ντρίμπλα στο ΔΗΚΟ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη», που αναφέρει ότι η Κυβέρνηση πήρε τελικά το ναι από ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών. Σε άλλο θέμα γράφει για τις καταθέσεις Σαρρή και Σταυράκη στη διερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις και τα κριτήρια για παραχώρηση διαβατηρίων. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο θέμα της πανδημίας, ατις τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας και ατις ανησυχίες για τους νοσηλευόμενους.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Κάτω από τον τίτλο «Έδωσε ονόματα η Αντρη» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η σκοπεύτρια κατέθεσε για πρώην παράγοντα της ΚΟΕ ως δράση της σεξουαλικής κακοποίησής της και ότι σήμερα αρχίζουν οι καταθέσεις από την Αστυνομία. Αλλού ο «Φ» αναφέρεται στην ψήφιση του προϋπολογισμού και γράφει πως άρχισε η πληρωμή επιδομάτων. Επίσης αναφέρεται στο θέμα του σφαγείου της Cypra και γράφει ότι οι παράνομοι αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι 26.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρόταση ΑΚΕΛ για προστασία από εκποιήσεις» και αναφέρεται στην πρόταση του ΑΚΕΛ στην Ολομέλεια για προστασία δανειοληπτών. Αλλού αναφέρει ότι αν και χωρίς ουσιαστική αλλαγή στη φιλοσοφία, ψηφίστηκε χθες ο κρατικός προϋπολογισμός. Η «Χ» σε άλλο θέμα γράφει πως η Κύπρος είναι η 4η υπερχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης και ότι το δημόσιο χρέος είναι 20% πιο ψηλά από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Ανακούφιση από ψήφιση προϋπολογισμού» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστεί τα κόμματα για την αποφυγή της κρίσης. Αλλού αναφορά γίνεται στον σεισμό 5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που ταρακούνησε χθες την Κύπρο. Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα για τις καταθέσεις των πρώην Υπουργών Οικονομικών Σταυράκη και Σαρρή στην διερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Βαρβάτα’ ανταλλάγματα!» και γράφει για προϋπολογισμό ‘ρουσφέτι’ που πέρασε από την Ολομέλεια. Αλλού αναφορά γίνεται σε εμφύλιο στον ΔΗΣΥ τώρα που το πλοίο βουλιάζει, όπως γράφει το δημοσίευμα. Επίσης αναφέρεται στο θέμα των πολιτογραφήσεων και των παραχωρήσεων διαβατηρίων.
 
Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» με τίτλο «Ο Ελλαδο-τουρκικός διάλογος καθορίζει την τύχη της πενταμερούς» γράφει στο κύριό του θέμα για την έναρξη των διαβουλεύσεων Ελλάδας -Τουρκίας και το πώς επηρεάζεται η πενταμερής στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι ο υποψήφιος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας στην ακρόασή του στη Γερουσία. Επίσης γράφει για "αίσχη του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών" και αναφέρει ότι για πρώτη φορά η ΕΣΚ επικρίνεται από Πρόεδρο Δημοκρατίας για ατεκμηρίωτη δημοσιογραφία με αφορμή την υπόθεση Ανδρέα Παράσχου.

(ΚΥΠΕ/Brief)

 
19041
Thumbnail