Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

H επισκόπηση ειδήσεων 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Σύνοδος Κορυφής τον Μάρτιο και η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό τον Απρίλιο, οι τελικές αποφάσεις για χαλαρώσεις των μέτρων, ο κώδικας πρακτικής για πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία, η μαρτυρία γυναίκας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από υψηλόβαθμο ιερωμένο, το αίτημα Καρογιάν για κρατική χορηγία ενόψει εκλογών και η σύλληψη Λιγνάδη, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προετοιμασία εδάφους» αναφέρει ότι το ζητούμενο ενόψει της Συνόδου Κορυφής τον Μάρτιο και της πενταμερούς για το Κυπριακό τον Απρίλιο είναι οι θετικές κινήσεις της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για χαλαρώσεις των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι το Γραφείο της Επίτροπου Διοικήσεως εξέδωσε κώδικα πρακτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης στη δημόσια υπηρεσία.
 
BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι
Ενδιαφέρει κυρίως δικηγόρους: Έρχεται η ηλεκτρονική χαρτοσήμανση
Έρχονται 100άδες Προαγωγές Υπαξιωματικών στην Εθνική Φρουρά
Τι συζητά σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Είχε επιχειρήσει να βιάσει και 16χρονη ο ιερωμένος» αναφέρεται σε μαρτυρία γυναίκας ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από υψηλόβαθμο ιερωμένο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο αίτημα Καρογιάν για κρατική χορηγία ενόψει εκλογών. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη Λιγνάδη και αναφέρει οι  αποκαλύψεις για άσκηση σεξουαλικής βίας στο χώρο του ελληνικού θεάτρου οδηγούν πλέον σε νομικά αποτελέσματα.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
«Κατεβάζουν» το όριο ταχύτητας στις πόλεις / Έρχονται εξελίξεις
Μπαράζ διαβουλεύσεων και επαφών ενόψει της Πενταμερούς διάσκεψης
Εβδομάδα αποφάσεων για χαλαρώσεις - Οι εκτιμήσεις για 1η Μαρτίου
Επτά fails συναντώνται στις Βουλευτικές εκλογές με πολλά «all in»


 «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Τελική πρόβα με τη Λουτ» αναφέρει ότι ο ΓΓ στέλνει την Ειδική απεσταλμένη για προετοιμασία του εδάφους για την πενταμερή. Αλλού γράφει ότι ο αγροτικός κόσμος υψώνει ασπίδες αντίστασης αφού παρουσιάζεται δραματική μείωση της κατανάλωσης γεωργικών προϊόντων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγινε μύλος το νομοσχέδιο για δικαστήριο εκποιήσεων και ότι τα κόμματα ζήτησαν νέα πίστωση χρόνου που ετοιμάζουν από την πλευρά τους τις τροπολογίες.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Συνέπεια στους στόχους για να μη διευκολυνθεί η Τουρκία» αναφέρει ότι αναμένεται κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τη Μεγάλη Βρετανία και ότι η γενική εκτίμηση είναι πως η διάσκεψη δεν θα είναι καθόλου άτυπη σε αντίθεση με τα όσα λέγονται δημόσια. Αλλού αναφέρει πως το 15% των Κυπρίων ήρθε αντιμέτωπο με κάποιου είδους παρενόχληση σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας ζητά από άτομα με αναπηρία να αποστείλουν πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να είναι ανάπηρα, ενώ ήδη λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας.

KYΠΕ

 
20261