Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 14/02/2020

Η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Επιτρόπου Διοικήσεων, ο αγωγός EastMed, η κατάσταση στα νοσοκομεία ενόψει της β’ φάσης του ΓεΣΥ και η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη χρήση του ιδιωτικού αεροσκάφους, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο, η κατάσταση με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, το πόρισμα για τις εξαφανίσεις γυναικών και η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο « ‘Τα παιδία παίζει’!» γράφει στο κύριο θέμα της για νέα τροπή στην, εδώ και δύο χρόνια, αντιπαράθεση δύο εκ των κορυφαίων ανεξάρτητων θεσμών, του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτρόπου Διοικήσεων. Ακόμη γράφει για ιστορική συμφωνία ενός δις στη Λάρνακα για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνοιξαν στόματα και έρχονται πληροφορίες για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι: Προς ψηφιακή μεταμόρφωση ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης Έτσι θα είναι το Λιμάνι - Μαρίνα της Λάρνακας (ΦΩΤΟΣ)Δίνει ρέστα στις οικοδομές η Λεμεσός - ΣΤΟΙΧΕΙΑΣτα σκαριά διπλή ανάπτυξη κοντά στο Mall και το νέο Jumbo (ΦΩΤΟΣ).
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Εκτός προτεραιοτήτων εταιρειών ο EastMed» και γράφει ότι για τις κοινοπραξίες σε Κύπρο και Ισραήλ ο αγωγός είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η μετάβαση του Προέδρου και της οικογένειας του στις Σεϋχέλλες τον Αύγουστο του 2015 για τις θερινές τους διακοπές έγινε με αεροσκάφος Μπόινγκ 767 του Σεΐχη, ο οποίος πολιτογραφήθηκε τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου. Επίσης γράφει ότι η ΚΟΠ διέγραψε από τα μητρώα διαιτησίας τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Συναγερμός στα νοσοκομεία» γράφει στο πρωτοσέλιδό του ότι 3.000 επαγγελματίες υγείας στέλνουν μήνυμα απόγνωσης λίγο πριν από τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, με την ένταξη τον Ιούνιο της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης και την καθοριστική επί τούτου αυτονόμηση και ομαλή λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Αλλού γράφει για απολογία Προέδρου «με το στανιό» για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες, ενώ λέει ότι δεν κλείνει το θέμα η Βουλή. Επίσης γράφει ότι ποινικές διώξεις αστυνομικών εισηγείται το πόρισμα για τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι: Έντονο ενδιαφέρον για ένταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ«Προχωρώ»: Η καμπάνια ΔΗΚΟ για την ισότητα των φύλων Στο περίμενε πάλι για τις κάμερες -Έγινε νέα προσφυγήΔυο έρευνες για την μαθήτρια που «παρασύρθηκε» από λεωφορείοΓ. Γιαννάκη Επ. Εθελοντισμού- ΜΚΟ: Ασφυκτικός ο έλεγχοςΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν τρώνε αντιπάλους.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εκτεθειμένος ηθικά και θεσμικά ο Πρόεδρος» και γράφει ότι μέσα από όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μένει σοβαρά εκτεθειμένος θεσμικά, ηθικά και πολιτικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ετοιμάζουν νέα τετελεσμένα για την Αμμόχωστο. Ακόμη γράφει για συνάντηση σε καζίνο στην Πύλα του Δ. Μασιά με τον Πρόεδρο του Οθέλλου Αθηένου, καθώς η ανακριτική ομάδα εξασφάλισε το κλειστό κύκλωμα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Η “Cyprus Mail”  με τίτλο «Κατακραυγή για το mea culpa για χρήση του τζετ» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η αντιπολίτευση έκανε χθες κήρυγμα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί νωρίτερα ότι η χρήση του ιδιωτικού αεροσκάφους, που ανήκει σε Σαουδάραβα επιχειρηματία, για τις οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Αλλού λέει ότι το δικαστήριο έστειλε στη φυλακή τον άντρα ανάρτησε βίντεο καθώς οδηγούσε με τα πόδια. Επίσης γράφει ότι η εφαρμογή Red Button για καταγγελίες στο ποδόσφαιρο είναι αποτελεσματική.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Ραγδαία αύξηση των φτωχών εργαζομένων!» γράφει ότι η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στη μείωση των εισοδημάτων εργαζομένων. Επίσης γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί βάλλεται από Τ/κ και Ε/κ για τις θέσεις του στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση της Moneyval  και γράφει ότι είναι κόλαφος κατά της Κύπρου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Το ‘Imagine’ βάζει χέρι και στους εκπαιδευτικούς» και γράφει ότι διακλαδώνεται παντού το πρόγραμμα, το οποίο «είναι ύποπτο, εδώ και κάποια χρόνια, για προσπάθεια διάβρωσης της παιδείας». Ακόμη γράφει ότι 1 στους 3 πολίτες της ΕΕ ανέφεραν το 2019 περιστατικά που σχετίζονται με την ασφάλεια κατά τη χρήση του διαδικτύου. Επίσης γράφει ότι περισσότερες από 16.000 εικόνες, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες έχουν κλαπεί και πωληθεί στο εξωτερικό μετά την εισβολή.

 
6336
Thumbnail

Έλαβαν χώρα σήμερα (19/2) στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην παρουσία του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, τα εγκαίνια των γραφείων της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 

ad1mobile

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού μιλώντας για τα εγκαίνια, τόνισε τα εξής:
 
«Είναι με μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε σήμερα την ηγετική ομάδα από τη Νέα Δημοκρατία και τελούμε τα εγκαίνια του γραφείου της τοπικής επιτροπής στην Κύπρο, εδώ στο κτήριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης ως ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη των αδελφικών σχέσεων των δυο παρατάξεων, των άρρηκτων δεσμών που έχουμε, της αγαστής συνεργασίας που συνεχώς οικοδομούμε και συνεχίζουμε να οικοδομούμε. Και είναι και με συγκίνηση που τελέσαμε πάνω πριν από λίγα λεπτά τα εγκαίνια του γραφείου της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου, της Επιτροπής εδώ στην Κύπρο. Και σίγουρα το ότι εκπροσωπείται η ΝΔ σε ένα ανώτατο επίπεδο εδώ σήμερα σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, είναι κάτι το οποίο μας τιμά και εμάς ιδιαίτερα και καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία».
 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Στεργίου Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε τα εξής:

«Εγώ θα ήθελα πραγματικά να εκφράσω τις ευχαριστίες εκ μέρους του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε πριν από λίγο με τον Πρόεδρο, κύριο Νεοφύτου, οπότε νομίζω ότι η σημερινή εκδήλωση όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Βουλευτής νωρίτερα, επιβεβαιώνει μια μακροχρόνια, στενή σχέση συνεργασίας που διέπει τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η σχέση μάλιστα, σήμερα παίρνει και μια διάσταση συγκατοίκησης γιατί με μια πολύ ευγενική χειρονομία από την πλευρά του Δημοκρατικού Συναγερμού, πλέον το γραφείο της οργάνωσης μας εδώ στην Κύπρο, θα φιλοξενείται στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.  

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Όμως ξέρετε νομίζω ότι ζούμε σε μια πού ενδιαφέρουσα συγκυρία και οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, καθιστούν αρκετά κρίσιμη αυτή τη συγκυρία. Άρα λοιπόν οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, Κύπρου και Ελλάδος θα πρέπει να γίνουν και είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να γίνουνε ακόμα πιο αποτελεσματικές. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο εδώ και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε μια κοινή συμπόρευση  σε όλα τα διεθνή φόρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

Όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις που έχει στις δυο χώρες αλλά και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση των οικονομικών ζωνών, η προκλητικότητα της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα αλλά και άλλες πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και προφανώς ενδιαφέρουν ιδιαίτερά τις δυο χώρες. Όμως για εμάς έχει και μια άλλη σημασία, εννοώ ως Νέα Δημοκρατία, η σημερινή επίσκεψη εδώ στη Λευκωσία.  Πριν από λίγες εβδομάδες με μια πολύ υψηλή πλειοψηφία,  υπερψηφίστηκε ο νόμος για τη διευκόλυνση των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού ώστε να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

ad2mobile

Ξεκινάμε μια πανευρωπαϊκή ίσως και παγκόσμια προσπάθεια  ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού από εδώ σήμερα, από την Κύπρο και από τη Λευκωσία γιατί εδώ ζει μια πολύ δυναμική κοινότητα  Ελλήνων εκλογέων, Ελλήνων οι οποίοι μπορεί να μην ζούνε στην Ελλάδα αλλά ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις της χώρας μας και πλέον έχουν τη δυνατότητα εδώ από τον τόπο που διαμένουν, όπου εργάζονται, όπου φοιτούν να ψηφίσουν εφόσον αξιοποιήσουν τη νέα νομοθεσία.

Άρα λοιπόν έχει και μια συμβολική διάσταση η σημερινή μας επίσκεψη γιατί ξεκινάμε από τους Ελλαδίτες οι οποίοι ζουν στην Κύπρο και πλέον μπορούν να συμμετέχουν με την ψήφο τους ενεργά στα τεκταινόμενα της Ελλάδος. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα πάλι κλείνοντας να ευχαριστήσω θερμά τον Δημοκρατικό  Συναγερμό, την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και να σας πω ότι νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί  βρίσκομαι σε αυτό εδώ το κτήριο, το κτήριο Γλαύκος Κληρίδης.»
 

article 1