Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 14/03/2021

Το μέλλον των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, οι μέχρι τώρα μετρήσεις για τις βουλευτικές εκλογές Μαΐου, το τοπίο που διαμορφώνεται αναφορικά με την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό και οι κινήσεις της Άγκυρας, οι εταιρείες πίσω από τις εξαγορές δανείων και η μεγάλη πληρότητα των νοσοκομείων εξαιτίας της πανδημίας, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής (14/3).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Χρηματοπιστωτικός κλάδος: Στο τέλος της Πανδημίας θα είναι αλλιώς

2/ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η αγορά δείχνει διάθεση και δυνατότητα για αυτοκίνητο

3/ Προδρόμου: Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 φωτοβολταϊκά σε 405 σχολεία

4/ Έτσι θα προστατευθούν οι whistleblowers / Το νέο πλαίσιο

5/ Τι θα γίνει στις κάλπες της 30ης Μαΐου;

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έχει μέλλον το φυσικό αέριο» προβάλλει συνέντευξη με την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, η οποία απορρίπτει τις απόψεις ότι μέχρι να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματά μας θα μας ξεπεράσουν τα γεγονότα. Αλλού γράφει ότι στα όριά τους βρίσκονται τα νοσηλευτήρια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Ελένη Θεοχάρους λέει στην «Α» ότι είναι η χειρότερη στιγμή για να πάμε σε συνομιλίες.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Τριπλασιάστηκε η δύναμη των ασθενοφόρων στη Λεμεσό λόγω κορωνοϊού

2/ Τα εμβόλια, η μάσκα και γιατί νοσηλεύεται άτομο μετά την 1η δόση

3/ Βουλευτικές: Τα πρώτα σλόγκαν των κομμάτων για τις εκλογές

4/ Προδρόμου:4000 αντικαταστάσεις-Πότε ανακοινώνεται η ύλη εξετάσεων

 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι βουλευτικές Μαΐου οδηγούν σε νέο σκηνικό» αναφέρεται στις μέχρι στιγμής μετρήσεις για τις βουλευτικές και τις προοπτικές των μικρών κομμάτων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε ιστορίες του στρατού και γράφει για το ιστορικό συγκεκριμένης περίπτωσης αποστρατείας συνταγματάρχη θέτοντας το ερώτημα αν «αποστρατεύθηκε γιατί δεν έκανε ρουσφέτι;» Σε θέμα της για τον κορωνοϊού, η εφημερίδα γράφει για τα εμβόλια τη βοήθεια στις ΜΕΘ και τις περιορισμένες δυνατότητες του ΟΚΥπΥ.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Θολό τοπίο για ΕΕ στην Γενεύη», γράφει ότι στρατηγική παράκαμψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθεί η τουρκική πλευρά και ότι η Λευκωσία προσπαθεί να διασφαλίσει παρουσία Ευρωπαίου και στην Πενταμερή. Αλλού αναφέρεται σε κτήρια - έκπληξη από το κράτος και γράφει που θα μετακομίσουν Υπουργεία και υπηρεσίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρέσβης Τάσος Τζιωνής λέει ότι είναι νομικά και πολιτικά απαραίτητη είναι η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πενταμερή.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «"Απόρρητο" ποιοι κρύβονται πίσω από τις εξαγορές δανείων» αναφέρει πως αποκαλύπτει ποιες είναι οι οκτώ εταιρείες και πότε πήραν άδεια από την Κεντρική Τράπεζα. Αλλού γράφει για το ζήτημα του συρματοπλέγματος ότι η κατάκτηση της γης που κέρδισαν οι γεωργοί στην περιοχή «κατακρεουργείται» με την τοποθέτηση των συρματοπλεγμάτων επί του εδάφους. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις από τις χαλαρώσεις μέτρων και στην πρωτοβουλία Τσιούτη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο γρίφος των νοσοκομείων» διερωτάται γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί στα νοσοκομεία, αφού οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα γίνουν συναντήσεις για τα σχολεία, αφού οι γονείς είναι οργισμένοι για το κλείσιμο. Αλλού γράφει ότι οι ηλικιωμένοι λένε ότι εγκαταλείφθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επενδύουν για προσάρτηση των κατεχομένων», γράφει ότι η Άγκυρα ρίχνει χρήμα σε έργα υποδομής μέσω οικονομικού πακέτου, την ώρα που δρομολογείται η άτυπη Πενταμερής. Αλλού γράφει ότι η βρετανική μοναρχία αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, μετά τη συνέντευξη του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την έδρα τους στην Κύπρο μεταφέρουν διεθνείς όμιλοι.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παγίδα νέων ιδεών» γράφει ότι η Άγκυρα θέλει και κυριαρχία και φυσικό αέριο. Αλλού αναφέρεται στην πανδημία και στο χρονικό της έκρηξης των κρουσμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη «θεολογικοπολιτική συνωμοσιολογία» του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο φέτος στην Eurovision.

ΚΥΠΕ/Brief

 
27783