Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 20/03/2021

Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες, μεταξύ αυτών το πλάνο των εμβολιασμών μετά και την άρση της αναστολής για το εμβόλιο AstraZeneca, τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται, η εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους γονείς μαθητών Μέσης με αφορμή την παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, η εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και η συζήτηση στη Βουλή ενόψει της άτυπης πενταμερούς της Γενεύης.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Ranking - Διανυκτερεύσεις ΕΕ: Η Κύπρος είχε την μεγαλύτερη πτώση

2/ Brief Debate: Ορθή η όχι η εφαρμογή μέτρων για τη Λεμεσό; 


3/ WR: Έρχονται νέες σχολές & νέες φοιτητικές εστίες στη Λευκωσία

4/ 
Who is Who: Κωνσταντίνος Κωνσταντή – Πρόεδρος ΕΤΕΚ

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ: Δεν μπορούν να κρύψουν τις διαφωνίες τους» και αναφέρεται στη συζήτηση χθες στην Ολομέλεια και στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Αλλού γράφει πως απομακρύνονται οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να τερματιστούν οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας στην Αμμόχωστο. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι πάνε Προεδρικό τη Δευτέρα οι γονείς μαθητών Μέσης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση στο κλείσιμο των Γυμνασίων.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Φάκελος Βουλευτικές: Οι εκλογές 1970 - Τα κόμματα που συμμετείχαν

2/ Ισραήλ: Διαφορετικές ρυθμίσεις για εμβολιασμένους - Πάνε παντού

3/ Πάσχα με μέτρα ή χωρίς μέτρα; Τι λένε οι επιδημιολόγοι

4/ Υπαρκτό πρόβλημα εθισμού των νεαρών Κυπρίων στα social media

5/ ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Οι υποψήφιοι Βουλευτές που άλλαξαν επαρχία

 
«Προσέγγιση Τουρκίας-ΕΕ με προϋπόθεση δεσμεύσεων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», που γράφει πως Λευκωσία και Αθήνα δεν ευνοούν μετωπική σύγκρουση με Άγκυρα σε αυτή τη συγκυρία. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως την περίοδο 1-18/3 από τους 11 θανάτους από κορωνοϊό  οι 9 καταγράφηκαν στη Λεμεσό και αναφέρεται επίσης στους εμβολιασμούς. Ο «Π» αλλού γράφει ότι οι πρώτες τέσσερις κάμερες θα λειτουργήσουν πιλοτικά στη Λευκωσία τον ερχόμενο Μάιο.
 
Κάτω από τον τίτλο «Έκρηξη οργής για τα Γυμνάσια» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς θα πάνε στο Προεδρικό και μιλούν για δυσμενή διάκριση. Αλλού αναφέρει ότι έγιναν άλλες 2 καταγγελίες για παρενόχληση από ιερωμένο και ότι σε άλλη περίπτωση ηθοποιός βάλλει κατά του ΘΟΚ ότι ήταν απών στις καταγγελίες του. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι παραμένουν τα διαδικαστικά για το θέμα των 22 ΠΕΠ στη λίστα του Ελεγκτή και αποφασίζει την Τετάρτη η Βουλή για δημοσιοποίηση.
 
«Πειραματισμοί και παλινδρομήσεις εμβαθύνουν τη διχοτόμηση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που προβάλλει τις τοποθετήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στη συζήτηση χθες στη Βουλή για το Κυπριακό. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ανοίγει σήμερα η πύλη για εμβολιασμούς άνω των 66 ετών. Η «Χ» σε άλλο της θέμα προβάλλει την πορεία κατά του ρατσισμού την Κυριακή.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εμβολιασμοί: Πρόσω Ολοταχώς» και γράφει για το εθνικό πλάνο εμβολιασμών και τις διαδικασίες όπως ανακοινώθηκαν χθες σε διάσκεψη Τύπου. Αλλού, με τη δημοσίευση και φωτογραφία, αναφέρεται στον εμβολιασμό του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με εμβόλιο της AstraZeneca. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατασκευή του πρώτου αρχαιολογικού χώρου κάτω από το νερό στην περιοχή της Αμαθούντας.

(ΚΥΠΕ/Brief)