Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 21/03/2021

H καταγγελία ότι πατέρας στη Λεμεσό έδωσε ναρκωτικά στον εντεκάχρονο γιο του, οι διεργασίες για το Κυπριακό ενόψει Γενεύης και η κατάσταση στα ευρωτουρκικά, το πόρισμα Αρέστη για τον συνεργατισμό, το διαχειριστικό σχέδιο για τον Ακάμα και οι αντιδράσεις και η επιδημιολογική κατάσταση, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «11χρονος με ναρκωτικά!» και αναφέρει ότι συνελήφθη ο πατέρας του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε με ίχνη ναρκωτικών στον οργανισμό του και μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αλλού αναφέρει ότι είναι ψηλό το ενδιαφέρον από τουρίστες αλλά λίγες οι κρατήσεις για διακοπές στην Κύπρο. Η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην πενταμερή στη Γενεύη και τα ερωτήματα που αναφύονται.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Η Κύπρος διαθέτει ρευστά διαθέσιμα για το 2021 και μέρος του 2022

2/ Reopening εστίασης: Πώς πήγε, το ζητούμενο 3ο SMS, επόμενα βήματα

3/ Παίρνει τα πάνω της η Λ/κα - Η Μαρίνα & τα άλλα έργα που έρχονται

4/ «Βουλευτικές – Εφιάλτης» για Αβέρωφ και Άντρο; 


5/ «Βία και κακοποίηση. Πότε ξεκινά και πώς τελειώνει; #ΜeΤoo?»

6/ ΑΠΟΨΗ: Όνειρο απατηλό ότι ο COVID 19 φεύγει σύντομα

7/ ΑΠΟΨΗ: Το εξόχως σημαντικό 30% για τον ΔΗΣΥ

8/ ΑΠΟΨΗ: Έκαστος στο είδος του και η Ευρώπη στον κόσμο της

 
«Πόρισμα Αρέστη και μια σύγκρουση συμφέροντος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως είναι σε κίνδυνο οι αστικές αγωγές λόγω κόκκινου δανείου του υιού Αρέστη και ότι ο κ. Αρέστη ανέφερε πως ο υιός του ξεγελάστηκε και δεν θα έπρεπε να είναι πρωτοφειλέτης. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Ιωάννη Κασουλίδη για την πολιτική ισότητα με αφορμή και την πενταμερή στη Γενεύη . Ο «Π» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως το Β εξάμηνο, η Κύπρος θα περάσει στην αντεπίθεση.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/ Έτσι θα κινηθούν τα κόμματα στον Προεκλογικό για Κυπριακό

2/ Σ. Γιαλλουρίδης/Κίνημα Αφύπνιση 2020: Θα είμαστε μέσα στη Βουλή

3/ Πώς πάει το «πληρώνω όσα πετάω» στην Αγλαντζιά - €2 η σακούλα

4/ Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ψάχνουν μίνιμουμ 200,000 ψήφους (αμάν!)

5/ Ύβρις

 
Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Σκληρό ροκ από Ερντογάν» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι τα σενάρια της Άγκυρας προνοούν από συνομοσπονδία ως απόσχιση και προσάρτηση. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση με αυτοσχέδιους σκυβαλότοπους σε όλο το νησί, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, ενώ γράφει για επιχείρηση σκούπα προς εξάλειψή τους και για τσουχτερά πρόστιμα σε παραβάτες. Ο «Φ» αλλού αναφέρει ότι τα λύματα είναι στη μάχη κατά του κορωνοϊού για έλεγχο εξάρσεων και εστιών.
 
«ΑΚΕΛ-ΡΤΚ μπαίνουν μπροστά για λύση και επανένωση του νησιού» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή», γράφοντας ότι τα δύο κόμματα εξέδωσαν κοινή δήλωση ενόψει πενταμερούς. Αλλού γράφει για την εκδήλωση που οργανώνεται σήμερα κατά του ρατσισμού με πορεία από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Πλατεία Ελευθερίας. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τα στεγαστικά δάνεια και τους αστερίσκους και τα μικρά γράμματα.
 
Η αγγλόγλωσση  ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Το σχέδιο του Ακάμα που δεν θέλει κανείς» και αναφέρει ότι παρά το διαχειριστικό σχέδιο που έχει κατατεθεί οι αντιδράσεις εδώ και 30 χρόνια συνεχίζονται. Αλλού αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι οι διακοπές για Βρετανούς εκτός χώρας αυτό το καλοκαίρι μάλλον είναι απίθανο σενάριο. Η εφημερίδα αλλού αναφέρεται στο θέμα με τα τεστ με σάλιο για τον κορωνοϊό και την μη αποδοχή τους από την Κυβέρνηση.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Με εμπόδια ο ρόλος της Ε.Ε στη Γενεύη» και γράφει ότι Άγκυρα και άλλες χώρες έχουν αντίθετη άποψη για την παρουσία της ΕΕ στην πενταμερή. Αλλού αναφέρεται σε ψυχροπολεμικό μέτωπο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Η «Κ» γράφει αλλού για την εισαγωγή τέλους για επισκέψεις στον Ακάμα.
 
«Βρετανικές ιδέες με λογική παρθενογένεσης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Σημερινή», αναφέροντας ότι έκθεση που τέθηκε ενώπιον της Λευκωσίας προκαλεί ανησυχίες. Αλλού αναφέρει ότι εκβιάζει τ/κ ΜΜΕ η Άγκυρα με τη χρήση του Turksat. Επίσης αναφέρει σε άλλο θέμα ότι το τοπικό lockdown είναι ξανά στο τραπέζι.

(ΚΥΠΕ/Brief) 
 

 
27712