Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος & Online

Επισκόπηση Ειδήσεων 22 ΜΑρτίου 2021

Η κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο, ο σχεδιασμός για τα ευρωτουρκικά ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων να απομακρύνεται και οι προτάσεις ΑΚΕΛ για την οικονομία είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του  κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.
 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σταθεροποιηθήκαμε!», αναφέρεται στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο και γράφει ότι το ποσοστό θετικότητας είναι κάτω από το όριο του 1%. Αλλού αναφέρεται σε σκληρή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, για όσα καταλόγισε στην Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό. Αλλού γράφει ότι με τηλεδιάσκεψη τελικά θα συνεδριάσουν οι ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
Φουλάρουν οι μηχανές για προσέλκυση τουριστών - Δηλώσεις Περδίου
Λάρνακα: Φεύγουν οι δεξαμενές καυσίμων - Τι θα γίνει στην περιοχή
Τι συζητά σήμερα (22/3) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών
Αυξάνονται έλεγχοι σε γραφεία & επιχειρήσεις - Στη μάχη oι 260
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λιγότερο μαστίγιο, περισσότερο καρότο στην Τουρκία», γράφει ότι ο γερμανικός σχεδιασμός στα ευρωτουρκικά κερδίζει έδαφος και υπερισχύει εντός ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι παρενέργειες του καρναβαλιού κρίνουν τις επόμενες χαλαρώσεις. Αλλού γράφει ότι εξαπίνης πιάστηκε η Νομική Υπηρεσίας από τη χθεσινή αποκάλυψη του «Π» για τη σύγκρουση συμφέροντος που είχε ο Πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού Γεώργιος Αρέστη λόγω «κόκκινου δανείου» του γιου του.

OFFSITE: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
Οι επεμβάσεις για απώλεια βάρους & πότε τις καλύπτει το ΓεΣΥ
Εβδομάδα αποφάσεων για SMS & σχολεία
Πιάνουν δουλειά οι 260... άνεργοι - Έλεγχοι παντού για τα μέτρα
«Βουλευτικές – Εφιάλτης» για Αβέρωφ και Άντρο;
Έρχεται το Πλανητάριο Κύπρου - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (ΦΩΤΟΣ)
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα τίτλο «Αντί κυρώσεις πάνε για δώρα», γράφει ότι τον Ιούνιο και μετά την πενταμερή θα γίνει η εξέταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα ενδεχόμενα με την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρώτη έξοδος του Σαββατοκύριακου μετά την χαλάρωση των μέτρων, σημαδεύτηκε από πρωτοφανή για την περίοδο κοσμοσυρροή , κυρίως στα παραλιακά. Αλλού γράφει ότι άλλες 249 προαγωγές θα μοιράσει σήμερα η Βουλή, οι περισσότερες από τις οποίες προορίζονται να δοθούν σε λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προτάσεις ΑΚΕΛ για προστασία των εργαζομένων και ανάπτυξη της οικονομίας», γράφει ότι ο τόπος χρειάζεται μια οικονομία με δικαιότερη κατανομή του πλούτου και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος είναι τελευταία σε δαπάνες για την υγεία και τις ευάλωτες ομάδες,  σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Επίσης γράφει ότι αυστηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση για το συρματόπλεγμα «της ντροπής» έστειλε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

ΚΥΠΕ