ΠΣΕΜ: Ενδοσχολικές εκδηλώσεις για πολυτεχνείο και ψευδοκράτος

Θα γίνουν ενδοσχολικές εκδηλώσεις αντί πορείες για το πολυτεχνείο και το ψευδοκράτος

Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ ενημερώνει πως βάσει των τελευταίων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης 11/11/2020, οι αντικατοχικές εκδηλώσεις και οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής του Πολυτεχνείου δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν σε καμία επαρχία.

Γι’ αυτό η Γραμματεία της ΠΣΕΜ αποφάσισε όπως ακυρωθούν οι προγραμματισμένες επαρχιακές εκδηλώσεις και στη θέση τους να πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές εκδηλώσεις,σε όσα σχολεία παραμένουν ανοικτά, στη βάση του πλαισίου της ΠΣΕΜ την 3η-4η περίοδο, στις 16/11 για καταδίκη του ψευδοκράτους και στις 17/11 για να τιμηθεί ο αγώνας του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωση η ΠΣΕΜ τονίζει πως οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις θα πρέπει να στείλουν έντονα το μήνυμα καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής και της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, καθώς και της ανάγκης επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας.

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το Διάταγμα που «κλειδώνει» Λεμεσό και Πάφο <<<     

"Μέσα από τη μορφή και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων πρέπει να αποσταλούν θετικά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση κι επανένωση του τόπου και του λαού μας και ότι δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή", αναφέρεται.

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά και θα πρέπει να αναγνωσθεί η ομιλία της ΠΣΕΜ ενώ αναφέρεται ότι για όσα σχολεία είναι εφικτό καλό είναι να ακολουθήσει μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
ΠΣΕΜ και ΕΣΕΜ καλούν τους μαθητές όπως αποδείξουν για μια ακόμη φορά την πολιτική ωριμότητα που τους διακατέχει, συστρατευόμενοι μαζί με τον υπόλοιπο λαό μας στον αγώνα που διεξάγει ενάντια στην κατοχή και για την επανένωση του μαρτυρικού μας νησιού.
 
(ΚΥΠΕ)

Tags
 
27719