ΠτΒ: Βυθίζει τον κόσμο στη φτώχεια η πανδημία

Τι είπε ο Πρόεδρος Βουλής, επικαλούμενος τον ΠΟΥ

Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σημείωσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, η πανδημία έχει βυθίσει περισσότερο κόσμο στη φτώχεια, έχει διευρύνει το χάσμα και την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και έχει μεγαλώσει τις κοινωνικές ανισότητες.
 
Ο κ. Αδάμου εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την ανεκτίμητη προσφορά και την προσπάθεια όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και γενικά όλων των επαγγελματιών που σχετίζονται με την υγεία να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες των πολιτών.
 
«Ένα τεράστιο ευχαριστώ» είπε και στους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα κατά της πανδημίας και σε αυτούς που βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους τους.
 
Η αναφορά του Προέδρου της Βουλής έγινε με την  ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.
 
Ο κ. Αδάμου στάθηκε στο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για αυτή τη χρονιά: «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο», σημειώνοντας ότι με την ευκαιρία αυτή ο ΠΟΥ ζητά από την παγκόσμια κοινότητα επείγουσα δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.
 
(ΚΥΠΕ)

 
23586