ΠτΒ: Δέχθηκε εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών μαγείρων τέθηκαν ενώπιον της Αννίτας Δημητρίου

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών μαγείρων τέθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου (ΣΑΚ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, «παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις του ΣΑΚ και συζητήθηκαν οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών μαγείρων και της επισιτιστικής βιομηχανίας ευρύτερα».
 
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Βουλής για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το σύνδεσμο, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν στη δημιουργία Γαστρονομικής Ακαδημίας/Σχολής, στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του μάγειρα και του ζαχαροπλάστη, στην ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης/κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της επισιτιστικής βιομηχανίας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής, «αναγνώρισε τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο ΣΑΚ στην αναβάθμιση του κλάδου των επαγγελματιών μαγείρων και σημείωσε την ανάγκη υλοποίησης των προαναφερόμενων στόχων».
 
Η κ. Δημητρίου, είπε, επίσης, «ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών».

Τέλος, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του συνδέσμου ότι «στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον σύνδεσμο, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που ο σύνδεσμος καταβάλλει προς ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας».

ΚΥΠΕ

 
27800