ΠτΒ: Συνάντηση με τον Fassino για να συζητήσουν για την Αμμοχώστο

O κ. Fassino θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποιεί από χθες μέχρι τις 8 Ιουνίου ο Ιταλός Βουλευτής, Piero Fassino, ο οποίος είναι εισηγητής του θέματος «Έκκληση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της», εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Ο κ. Fassino θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, όπως αναφέρει ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τη συνοδεία του Γραμματέα της Επιτροπής, Pavel Chevchenko.

Όπως αναφέρεται, σήμερα Δευτέρα (6/6), ο κ. Fassino θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ενώ θα έχει χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χάρη Γεωργιάδη, με τον επικεφαλής και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαΐδη και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Ο κ. Fassino θα συναντηθεί, επίσης, σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργο Σαββίδη, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Fassino θα συναντηθεί επίσης με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Colin Stewart, και την Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με πρέσβεις των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Κύπρο.

Ανακοίνωση της ΚΣΣΕ αναφέρει πως ο κ. Fassino θα επισκεφθεί επίσης το «βόρειο τμήμα της Κύπρου» για να συναντηθεί στα κατεχόμενα με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας και θα επισκεφθεί τα Βαρώσια.

ΚΥΠΕ

 
27757