ΠτΒ: Συναντήθηκε με τη Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Συζήτησαν για την αποστολή και τις δραστηριότητες της ακαδημίας

 Η αποστολή και οι  δραστηριότητες της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών απασχόλησαν συνάντηση του Προέδρου της Ακαδημίας, Ανδρέα Δημητρίου με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής η κ. Δημητρίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εκλογή των ιδρυτικών μελών στις 10 Απριλίου 2019, γεγονός το οποίο σηματοδότησε και την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας, για την αποστολή, τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της, όπως και για μια σειρά άλλων επιμέρους ζητημάτων».
 
Τα ζητήματα αυτά σχετίζονται με τη στέγαση της Ακαδημίας σε ένα μόνιμο και συνάδοντα με τον ρόλο της χώρο, την επιτευχθείσα οικονομική αυτονόμησή της και την επαρκή στελέχωσή της, ώστε να δύναται να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της.
 
Η Πρόεδρος της Βουλής «εξήρε τη σύσταση και λειτουργία της Ακαδημίας και την αναμενόμενη συμβολή της σε θέματα επιστημονικά, γραμμάτων και τεχνών, όπως και οικονομικών και πολιτικών επιστημών».
 
Αναφερόμενη στο υπό σύσταση, στο αμέσως επόμενο διάστημα,  Ιδρυμα Κοινοβουλευτισμού και Συμμετοχικής Δημοκρατίας, η κ. Δημητρίου, υπέβαλε προτάσεις για συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία των δύο ιδρυμάτων σε διάφορα επίπεδα, γεγονός το οποίο ο Πρόεδρος της Ακαδημίας αποδέχθηκε με ιδιαίτερη ευαρέσκεια, δεσμευόμενος να συνδράμει τη Βουλή στους επιδιωκόμενους με το μελλοντικό ίδρυμα σκοπούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)

 
27786