"Η πλευρά μας θέλει να ενισχύσει αυτήν την ελπίδα μέσα από πρωτοβουλίες προς τη θετική πλευρά"

Μέσα από την έκθεση του για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΟΗΕ αφήνει ακόμα την ελπίδα, ανέφερε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η πλευρά μας θέλει να ενισχύσει αυτήν την ελπίδα μέσα από πρωτοβουλίες προς τη θετική πλευρά.
 
Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή εγκαινίων του εργοστασίου ανακύκλωσης CyPellets στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει αρχικά αν υπήρξε κάποια κατάληξη στην πρωτοβουλία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
"Νομίζω ότι η έκθεση του ΓΓ ομιλεί αφ’ εαυτής. Ως εκ τούτου τα οποιαδήποτε σχόλια δεν νομίζω ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια θετική προοπτική. Συνεπώς, δεν θέλω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια", απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Ερωτηθείς για την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος είπε ότι "είναι μια ικανοτάτη εκπρόσωπος του ΓΓ,  η οποία προσπαθεί να βρει κοινό έδαφος, έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, κάτι που ήταν και παραμένει η δική μας επιδίωξη".
 
Κληθείς να πει αν η κ.Λουτ υπέβαλε κάποια πρόταση που απορρίφθηκε, υπέδειξε πως δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε το οποίο δεν αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Απαντώντας εξάλλου κατά πόσο η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ αφήνει ελπίδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "αφήνει, μέσα από την έκθεση του, ακόμα την ελπίδα" και πρόσθεσε "εμείς θέλουμε αυτή την ελπίδα να την ενισχύσουμε".
 
" Είναι για αυτό που παίρνω κάποιες πρωτοβουλίες προς τη θετική πλευρά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία, προκειμένου να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος", συμπλήρωσε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως "επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι δογματικές θέσεις και η μη μετακίνηση από θέσεις που ενοχλούν τη μια κοινότητα, και θα είμαι πιο σαφής, δηλαδή η εμμονή των Τουρκοκυπρίων σε κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο ανά το παγκόσμιο, να έχουν τον καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, μέσα από τη θετική τους ψήφο, δεν συμβάλλει εις αυτό που επιδιώκουμε".
 
"Δεν αρνήθηκα ποτέ τη θετική ψήφο αν αυτή θα ενασκείται για προστασία των συμφερόντων της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αυτό είναι η πραγματική απάντηση στην αποδοχή ή μη της πολιτικής ισότητας", κατέληξε στις δηλώσεις του ο ΠτΔ.

ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης

 
6444
Thumbnail

Την πρωτοβουλία «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ», χαιρετίζει η ΑΣΔΥΚ και καλεί όλα τα μέλη της σε μονοώρη στάση εργασίας, έξω από τους χώρους εργασίας τους την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 ώρα 11 π.μ.
 
«Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας με άλλα οργανωμένα σύνολα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αξιώνοντας ουσιαστική ισότητα και σεβασμό της γυναίκας», αναφέρει η ΑΣΔΥΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.

ad1mobile

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Αναφέρει ότι «ενόψει των πρόσφατων περιστατικών ενδοοικογενειακής έμφυλης βίας σε βάρος γυναικών και αύξησης των γυναικοκτονιών, των σεξιστικών προσβλητικών επιθέσεων εναντίον γυναικών στην πολιτική και στο δημόσιο βίο, της άνισης αμοιβής και ευκαιριών στην εργασία, των άμεσων και έμμεσων  προσβλητικών μισογυνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, ήρθε ο καιρός να θέσουμε πραγματικές δομές φυλετικής κοινωνικής δικαιοσύνης».
 
Η ΑΣΔΥΚ απαιτεί πλήρη εφαρμογή του πλαισίου προστασίας της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, την προστασία των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, την εκπαίδευση αστυνομικών και φορέων δημόσιας εξουσίας σε ζητήματα έμφυλων διακρίσεων, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και των κρατικών δομών με στόχο, όπως αναφέρει, «τη συμφιλίωση εργασιακής και οικογενειακής ζωής, μέτρα για αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας και ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

article 1