ΠτΔ: Η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την ειρήνη

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλες χώρες καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην Πρεσβεία του Ομάν στη Λευκωσία, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον τέως Σουλτάνο της χώρας, ο Πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ερωτηθείς πώς δρα η Κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλες χώρες για αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων, είπε ότι «παρακολουθείτε τις δράσεις της Κυβέρνησης, τις διάφορες συναντήσεις, τις διάφορες τριμερείς συνεργασίες, τη στενότατη συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, με την εμμονή μας στην εγρήγορση της ΕΕ να είναι παρούσα, με τη στενότατη συνεργασία που έχουμε με την Ελλάδα, με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν μεγάλες χώρες, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, γενικότερα οτιδήποτε είναι αναγκαίο και επιβαλλόμενο να γίνει μέσω της διπλωματικής οδού δεν παραλείπουμε να το πράξουμε προκειμένου να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα θεσμοθέτησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Κύπρου – Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν χρειάζονται νομοθετικά μέτρα. Έχω την εντύπωση ότι το χθεσινό μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη είναι αρκούντως ικανοποιητικό για να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, αλλά και τα πλαίσια μέσα στα οποία κινείται η στενότατη και αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση».

 

 

 
5435
Thumbnail

Το Δημοκρατικό Κόμμα με σκληρές δηλώσεις ρίχνει την ευθύνη του ακριβού ρέυματος στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών Κόμμα. Επιπλέον δηλώνει ότι Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ, γνώριζαν ότι με την κακοδιαχείριση που επέδειξαν οι κυβερνώντες, θα επέρχονταν αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, θέτοντας το ερώτημα  αν τώρα ανακάλυψαν το ανέφικτο του στόχου του 10%;

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η ανακοίνωση  του ΔΗΚΟ

 

«Παραδοχή της αδράνειας, οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, για τα βιοκαύσιμα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί εξηγήσεις.
 
Στο χειρότερο σενάριο, εις βάρος της οικονομίας και των καταναλωτών, οδήγησε η αδράνεια, η προχειρότητα και η κακοδιαχείριση που επέδειξε επί σειρά ετών, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, στο θέμα της ευρωπαϊκής υποχρέωσης της Κύπρου, στο ποσοστό κάλυψης της ενέργειας στις μεταφορές, με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Δυστυχώς, οι ανησυχίες που έθεσε, το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαιώνονται με τις πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Ενέργειας, σε σημερινό, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, γνώριζε εδώ και αρκετά χρόνια ότι η υποχρεωτική διείσδυση ποσοστού 10% βιοκαυσίμων, στα συμβατικά καύσιμα θα επέφερε αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, επιβαρύνοντας τον καταναλωτή.
Γνωρίζει επίσης ότι αυτές οι αυξήσεις είναι ανεξάρτητες από τις συνθήκες στο διεθνές εμπόριο.  
Πέραν των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων,  η Κύπρος θα επωμιστεί και το επιπλέον κόστος της παράβασης, αφού ούτε και το νέο διάταγμα του Υπουργού, (7.3% αντί 10%) καλύπτει την υποχρέωση.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, από μόνες τους είναι μια παραδοχή ότι τόσα χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Είναι απαράδεκτο, στην εκπνοή μιας προθεσμίας, να αναφέρεται σε μέτρα που «θα λάβει», ενώ θα έπρεπε ήδη να είχε λάβει. Εξάλλου, τώρα ανακάλυψαν το ανέφικτο του στόχου του 10%;
Η κυβέρνηση, κατακυριευμένη από αλαζονεία, καταφεύγει, την τελευταία στιγμή, σε «εύκολες» πλην όμως δαπανηρές λύσεις, εξαιτίας της ανικανότητας της, να διαχειριστεί σωστά και προς όφελος του πολίτη και των δημοσίων οικονομικών, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις στον κύπριο πολίτη, γιατί δεν έκανε αυτά που όφειλε, επιβαρύνοντας τα δημόσια οικονομικά.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, φαίνεται να «ξεχνούν» ότι αυτοί κυβερνούν τα τελευταία 7 χρόνια.

Απόδειξη αυτού είναι και ο λαϊκισμός στον οποίον καταφεύγει το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού σε ό,τι αφορά το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα που πληρώνει ο κύπριος καταναλωτής. Εν πολλοίς, είναι αποτέλεσμα και των δικών τους θέσεων και παραλείψεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, από πολύ νωρίς έχει αναδείξει τη σοβαρή καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου και ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτό.  
 

article 1