ΠτΔ πριν το γεύμα με Γκουτέρες-Τατάρ: «Ελπίζουμε σε λύση ΔΔΟ»

Σε άτυπη συνάντηση υπό την μορφή γεύματος παρακάθεται αυτή τη στιγμή, ο ΠτΔ με Γκουτέρες και Τατάρ

Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο γεύμα στο οποίο παρακάθεται με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη 1μμ (ώρα Νέας Υόρκης) στο Γραφείο του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, όπου θα παρακαθίσει σε άτυπη συνάντηση, υπό μορφή γεύματος, μαζί με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο αν είναι ανοικτός σε μια λύση δύο κρατών, είπε «όχι. Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, όλων των ψηφισμάτων».

τε

21

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευε στο κτήριο των ΗΕ ο Διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

15

Καμία εξέλιξη ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για νέο απεσταλμένο ΗΕ για Κυπριακό, λέει ο Ντουζαρίκ

Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για ένα νέο απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, πριν το γεύμα το οποίο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, παραθέτει, στη Νέα Υόρκη, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε πως ελπίζουν ότι θα δοθεί μια ανακοίνωση με περισσότερη πληροφόρηση στα μέσα ενημέρωσης μετά το γεύμα.

Κληθείς να πει τι  θα πρέπει να αναμένεται από τη συζήτηση κατά το γεύμα και κατά πόσον θα διοριστεί νέος απεσταλμένος του ΓΓ καθώς η Τζέιν Χολ Λουτ αποχωρεί από τη θέση της ως ειδική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες, ο κ. Ντουζαρίκ απάντησε πως «δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για νέο απεσταλμένο εξ όσων γνωρίζω».

Πρόσθεσε πως στο γεύμα θα παρακαθίσουν ο Γενικός Γραμματέας, ο Ε/κ ηγέτης και ο Τ/κ ηγέτης.

«Ελπίζουμε ότι μετά το γεύμα θα σας δώσουμε κάποια ανακοίνωση με περισσότερη πληροφόρηση», ανέφερε.

 
26049