ΠτΔ: Συγκλονισμός για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Δηλώσεις του ΠτΔ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά και για το Κυπριακό.

Συγκλονισμό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι σε επικοινωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταστροφικές πυρκαγιές είπε ότι «με συγκλονισμό παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν», και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε  επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονται.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελλάδας. Εύχομαι δύναμη, κουράγιο και υπομονή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκλητικότητα χωρίς τέλος από Τουρκία 

Σε δηλώσεις του για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν έχει τέλος.

Kληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου για διεθνή διάσκεψη για τα Βαρώσια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η προκλητικότητα δεν έχει τέλος, και είναι αυτό που πρέπει όλους να μας προβληματίσει, με την έννοια ότι, αντί να εστιάζουμε την προσοχή μας αποδίδοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες, να δούμε πώς είναι δυνατόν μέσα από την ενότητα να πετύχουμε, πέραν της ισχυρής εκπεφρασμένης βούλησης, να δούμε και μια ισχυρή αντίδραση, έτσι ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα αναχαίτισης της τουρκικής βουλιμίας και επιθετικότητας».

 
25249