ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας στη Νέα Υόρκη

Στο επίκεντρο το Κυπριακό, στρατιωτική συνεργασία, η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα (20/9), στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Με τον Σέρβο Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, τη μεταξύ των δύο χωρών στρατιωτική συνεργασία, τις διμερείς σχέσεις, καθώς, επίσης, και την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινας και την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις προς το Κόσοβο, ώστε να εμπλακεί με πιο εποικοδομητικό τρόπο στη διαδικασία.

Όσον αφορά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Καρδινάλιο Παρολίν, σε αυτή εκφράστηκε η κοινή θέση των δύο πλευρών για τη συνεχή αναβάθμιση των μεταξύ μας σχέσεων, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία και τις συνεπακόλουθες συνέπειες και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Καρδινάλιο για την κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.