Πύλη εμβολιασμού: Ποιοι κλείνουν ραντεβού αυτή την εβδομάδα

Τι αλλάζει για όσους είχαν προγραμματισμένο ραντεβού τη Δευτέρα 7 Ιουνίου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η Πύλη θα ανοίξει τη Δευτέρα 7/6 έως Τρίτη 8/6 για ηλικίες 23-27, την Τετάρτη 9/6 έως Πέμπτη 10/6 για ηλικίες 18-22 και την Παρασκευή 11/6 έως Σάββατο 12/6 για 40 ετών και άνω.
 
Μέσω της Πύλης Εμβολιασμού θα διατίθενται ραντεβού για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.
 
Ωστόσο λόγω της απεργίας που για τη Δευτέρα ανακοίνωσαν οι νοσηλευτές μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) επηρεάζεται η λειτουργία στα Εμβολιαστικά Κέντρα στο Λιμάνι Λάρνακας Β, στη Λεμεσό το Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Β και το Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Ε, στην Αμμόχωστο το Εμβολιαστικό Κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γ.
 

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, στα πιο πάνω Κέντρα Εμβολιασμού, θα ενημερωθούν μέχρι την Κυριακή μέσω γραπτού μηνύματος που τους αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο για τη νέα ημερομηνία του ραντεβού τους.
 
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας, το 32,6% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει μέχρι και τις 2 Ιουνίου το εμβολιαστικό του σχήμα και το 54,1% του πληθυσμού έχει λάβει την 1η δόση του εμβολίου, με τη χώρα μας να παραμένει 3η ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ ως προς τη χορήγηση δόσεων εμβολίου (χορήγηση 71 δόσεων ανά 100 κατοίκους).

 
22322