Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ για «ακραίο πολιτικό λόγο»

Ο Χρ. Χριστοφίδης κάλεσε την ηγεσία του Συναγερμού να συναισθανθεί την κατρακύλα στην οποία διολισθαίνει

Την θέση ότι, «οι ακρότητες της ηγεσίας του Συναγερμού πέρασαν από τις ακραίες πράξεις της κυβέρνησής τους στον ακραίο πολιτικό λόγο», εκφράζει σε δήλωσή του ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας-Κερύνειας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σχολιάζοντας χθεσινή (7/3) ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σε σχέση με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού. 

Όπως αναφέρει, «σε μια προκλητική για τον πολιτικό πολιτισμό και τα δημοκρατικά θέσμια του τόπου μας ανακοίνωσή τους, η ηγεσία του Συνεγερμού αποκαλεί το ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ‘εθνικά επιζήμιο’». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Προφανώς εκεί στα υψηλά δώματα της Πινδάρου έχουν σοβαρό πρόβλημα να ανεχτούν την κριτική και τη δημοκρατική λειτουργία. Οι αντιλήψεις ότι ‘το κράτος είμαστε εμείς’ ή η προσπάθεια να ταυτιστούν μόνο οι ίδιοι με το συμφέρον της πατρίδας παραπέμπουν σε άλλες μαύρες εποχές και σε καταστροφικά ιδεολογήματα», τονίζει ο κ. Χριστοφίδης. 

Αφού σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με πολλά παραδείγματα για το ποιος βλάπτει την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό μας με πράξεις και ενέργειές του. Άλλωστε αυτά είναι καλά γνωστά ακόμα και στις χιλιάδες απογοητευμένων από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο ψηφοφόρων του Συναγερμού», τονίζει πως «δεν θα το πράξουμε». 

«Καλούμε απλά την ηγεσία του Συναγερμού να συναισθανθεί την κατρακύλα στην οποία διολισθαίνει και εάν αυτή η κατρακύλα είναι εθνικά ωφέλιμη ή, όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι, ‘εθνικά επιζήμια’. Καλούμε και τους πολίτες να κρίνουν αυτές τις ακρότητες από το κυβερνών κόμμα του τόπου», καταλήγει ο κ. Χριστοφίδης.
 

 
21155