Πυρκαγιές / Ελλάδα: Σε δύσβατη περιοχή η κυπριακή αποστολή

Σε δύσβατη περιοχή επιχειρεί η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής

Σε δύσβατη περιοχή επιχειρεί η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα, αναφέρει, σε  ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.
 
«Οι ομάδες της Κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα συνεχίζουν να επιχειρούν στις ήδη ανακοινωθείσες περιοχές, (Θρακομακεδόνων και Ωρωπού). Πρόκειται για πολύ δύσβατα εδάφη και αντιμετωπίζεται αυτή την ώρα μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Θρακομακεδόνων», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.
 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή συνεχίζει και σήμερα τη δράση της στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με το ίδιο πείσμα και ζήλο, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.
 
«Χωρισμένη σε δύο ομάδες, οι οποίες απαρτίζονται από δέκα μέλη της Πολιτικής Άμυνας και δέκα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η κάθε μια, δρα στις περιοχές Θρακομακεδόνες και Μαλακάσας. Ένεκα της μορφολογίας του εδάφους, των απότομων πλαγιών, της πυκνής βλάστησης και των συνεχών αναζωπυρώσεων δεν είναι λίγοι και οι τραυματισμοί, κυρίως εθελοντών πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επιχειρώντας να βοηθήσουν. Όπου αυτό είναι εφικτό, οι ομάδες μας συνδράμουν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών ή και μεταφορά ατόμων που μπορεί να τραυματιστούν», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σημερινό περιστατικό, «κατά το οποίο εθελοντής πολίτης, ο οποίος βρισκόταν στο μέτωπο μαζί με τις δυνάμεις μας, τραυματίστηκε στο γόνατο, μετά από πτώση, σε πευκόφυτη πλαγιά βουνού με ψηλή, άγρια βλάστηση και απότομη, επικίνδυνη κλήση».
 
«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή του και τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, αποφασίστηκε η σταθεροποίηση του γόνατός του με υλικά Πρώτων Βοηθειών της Πολιτικής Άμυνας και η μεταφορά του στον δρόμο για παραλαβή του από ασθενοφόρο. Μετά από αρκετή προσπάθεια και με τη βοήθεια διασωστών της Πολιτικής Άμυνας, Κυπρίων και Ελλαδιτών πυροσβεστών, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο με ασφάλεια. Ευτυχώς, όταν προέκυψε ο τραυματισμός, το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν σε ύφεση και έτσι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόσθετη πίεση ή άλλα δυσάρεστα απρόοπτα», κατέληξε.
 
Στο μεταξύ, η αποστολή του Τμήματος Δασών επιχειρεί τώρα στο χωριό Σκαμνάκι Πελοπόννησο.

 
27800