Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου τονίζει, ωστόσο, πως όλα εξαρτώνται από την έκβαση των συνομιλιών για το Κυπριακό

Οι προκλήσεις των Τούρκων στο θέμα της Αμμοχώστου είναι σοβαρές, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την έκβαση της προσπάθειας για συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Σίμος Ιωάννου, προσθέτοντας πως εάν η προσπάθεια αυτή καταρρεύσει τότε και το θέμα της Αμμοχώστου φαίνεται ότι θα πάρει μια πολύ πιο αρνητική τροπή.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου «απόψε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου. Αντιπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Ανόρθωσης, Σαλαμίνας, ΓΣΕ, Ναυτικού Ομίλου, ΕΒΕΑ, συντεχνιών και άλλων, θα ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της Αμμοχώστου και θα ακολουθήσει διάλογος με ερωτήσεις και εισηγήσεις».

>>> Διαβάστε επίσης: Έκανε την "βόλτα" του στην Αμμόχωστο ο Τσαβούσογλου (Video) <<< 

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι εισηγήσεις για να παρουσιαστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουμε μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα».
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «φαίνεται πως όλα όσα είχαμε προβλέψει για την Αμμόχωστο δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα».
 
Ανέφερε επίσης πως «στο Κυπριακό πάντα η Τουρκία κινούσε και κινεί τα νήματα. Ωστόσο τώρα η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να υποβαθμίσει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος αντιδρά σε ορισμένα θέματα, και επιδιώκει να προωθήσει δικό της άτομο και συγκεκριμένα τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενστερνίζεται 100% τις δικές της απόψεις».
 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σημείωσε πως «το πιο τραγικό είναι οι πληροφορίες ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να ληφθεί απόφαση για εποικισμό της Αμμοχώστου. Όλοι γνωρίζουμε ότι εποικισμός δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και η περίκλειστη περιοχή θέλει αρκετά χρόνια για να επανέλθει σε κατοικήσιμη κατάσταση».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ερωτηθείς για τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως «ακριβώς αυτό αναμένουμε, ποιά δηλαδή θα είναι η κατάληξη αυτών των προσπαθειών. Εάν η κατάληξη για επανέναρξη των συνομιλιών είναι δυστυχώς αρνητική, τότε πιστεύω ότι εκτός από το τέλος της Αμμοχώστου θα είναι και το τέλος του Κυπριακού», επεσήμανε.
 
Αναμένουμε, κατέληξε, «να δούμε ποιες πιέσεις θα ασκήσουν οι μεγάλες δυνάμεις στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του κ. Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό».

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου

 
5546
Thumbnail

Αντιπροσωπεία  του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο, Λευτέρη Ανδρέου, τον Κεντρικό Οργανωτικό, Χριστόδουλο Λευκαρίτη, τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Αμμοχώστου, Ανδρέα Γιάγκου και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Μορφάκη Σολομωνίδη, είχαν συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξέφρασε τις απόψεις του για πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σχετικά με αναπτυξιακά έργα στον Δήμο και επίλυση τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν καθώς και για τα θέματα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ τέθηκαν οι καταρχήν απόψεις του Κινήματος σχετικά με ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως την ενοποίηση των δήμων, την εκλογική διαδικασία, τη διαδικασία εκλογής δημοτικών συμβούλων και το θέμα της παράτασης ή όχι της θητείας των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και για τα θέματα που έχουν σχέση με την συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών.

ad1mobile
article 1