Σακελλαροπούλου: Η τριμερής συνεργασία δημιουργεί σταθερότητα

«Η τριμερής συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου δημιουργεί μηχανισμό σταθερότητας και νομιμότητας»

Ειδική αναφορά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου κάνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε αποκλειστική της συνέντευξη που παραχώρησε στη μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα «Αλ Αχράμ».  
 
«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα είναι οι πυλώνες της σταθερότητας στην περιοχή», είναι ο τίτλος της «Αλ Αχράμ», που φιλοξενεί την ολοσέλιδη συνέντευξη την οποία παραχώρησε η κ. Σακελλαροπούλου.  

>>> Διαβάστε ακόμη: «Σφραγίζουν» Λεμεσό και Πάφο <<<

Στην ολοσέλιδη συνέντευξή της στην «Αλ-Αχράμ, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η τριμερής συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου δημιουργεί μηχανισμό σταθερότητας και νομιμότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». 
 
Η Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «υπό τον Πρόεδρο Σίσι, η Αίγυπτος έχει καταστεί περιφερειακή δύναμη και οι ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σημαντικά».  
 
Επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι «υπάρχουν περισσότερες προοπτικές για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας με τρόπο που να θα ωφελήσει όχι μόνον τους λαούς των δύο χωρών, αλλά και όλους τους λαούς της περιοχής». 
 
 (ΚΥΠΕ)

 
27756