Σε απεργία σήμερα οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ

Ο λόγος πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Υγείας για μέλη τους - Επηρεάζονται εμβολιασμοί

Σε 12ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ. Η απεργία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

>>> Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμοί: Μπέρδεμα με ραντεβού που ακυρώθηκαν λόγω απεργίας <<<

Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ διαμαρτύρονται για πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Υγείας για 5 νοσηλεύτριες του Ψυχιατρείου Αθαλάσσας που αρνήθηκαν να φροντίσουν ασθενή με κορωνοϊό, διαμαρτυρόμενες ότι δεν τηρείτο κανένα πρωτόκολλο προστασίας τόσο του ιδίου του ασθενή όσο και των νοσηλευτών…

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ μιλώντας την Παρασκευή στην DigitalTv  δήλωσε πως ''τον Νοέμβριο του 2020 η συντεχνία της ΠΑΣΥΝΟ μετά από καταγγελίες που είχε πάρει από τα μέλη της τα οποία φρόντισαν το πρώτο περιστατικό με κορωνοιό, στο ψυχιατρείο της Αθαλάσσας, ότι στον συγκεκριμένο θάλαμο που νοσηλευόταν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν τηρείτο κανένα πρωτόκολλο προστασίας τόσο του ιδίου του ασθενή όσο και των νοσηλευτών…''.

Όπως πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες και αμέσως το Σώμα έλαβε αποφάσεις ότι το περιβάλλον ήταν επικίνδυνο και δεν μπορούσαν οι νοσηλευτές να παρέχουν υπηρεσίες.

''Η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης λήφθηκε από την συντεχνία και οι νοσηλευτές ακολουθούσαν τις οδηγίες της Συντεχνίας. Παρόλα ταύτα ο Υπουργός αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα των μελών μας'' σημείωσε ο κ Πετέλης.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση των νοσηλευτών. Σημειώνει ωστόσο ότι η πειθαρχική έρευνα δεν μπορεί να μην διεξαχθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρει: ''Δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί είναι παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Με την ετσιθελική συμπεριφορά της, η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ ουσιαστικά αυτό προσπαθεί να επιτύχει, δηλαδή να παρέμβει στο έργο της διερεύνησης της καταγγελίας και να επηρεάσει την κρίση και την ετυμηγορία του ερευνώντος λειτουργού''.

Επηρεάζονται ραντεβού εμβολιασμού:

Λόγω της απεργίας επηρεάζονται και οι εμβολιασμοί σε συγκεκριμένα κέντρα. Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού και προγραμματίστηκαν ξανά για άλλη μέρα.  

Συγκεκριμένα, τα Εμβολιαστικά Κέντρα που επηρεάζονται είναι:

  • Λάρνακα: Εμβολιαστικό Κέντρο Λιμάνι Β
  • Λεμεσός: Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Β και Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Ε
  • Αμμόχωστος: Εμβολιαστικό Κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γ

Ήδη οι πολίτες ενημερώθηκαν με SMS για τη νέα ημερομηνία.