Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η επιχείρηση ήταν κλειστή όταν εντοπίστηκε το κρούσμα

Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα, που αφορούν στον εντοπισμό κρουσμάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 22/05/2020:

  • Zachariades Kalamies Beach Restaurant, Πρωταράς

Το υποστατικό ήταν κλειστό και δεν είχε επαναλειτουργήσει στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Η διεύθυνση του υποστατικού ενημερώθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων ανάμεσα στο προσωπικό της επιχείρησης και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό και των ατόμων που δηλώθηκαν ως στενές επαφές. Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση του χώρου και δόθηκε άδεια για επαναλειτουργία της επιχείρησης. 
 

 
10860
Thumbnail

Τεράστια πρόκληση ενάντια στον Κυπριακό λαό αποτελεί η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, η οποία αναφέρει την πρόθεση των ΗΠΑ να προσφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση, αναφέρει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και συμπληρώνει σε ανακοίνωσή του ότι «καταδικάζουμε τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου».

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης: Μισθοί ανδρών/γυναικών: Μικραίνει η διαφορά, έρχονται & νέα μέτρα <<<

«Απροκάλυπτα τονίζεται επίσης, πως η συνεργασία αυτή ενεργεί ως αποτελεσματικό μέσο για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», αναφέρει και προσθέτει: «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να μας εξηγήσει πως εξυπηρετεί τον Κυπριακό λαό και πως συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος η υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να δώσει εξηγήσεις στον Κυπριακό λαό για τις προθέσεις της σε σχέση με την υλοποίηση του περιβόητου Αμερικάνικου νομοσχεδίου Μενέντεζ-Ρούμπιο για άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων».

«Μήπως είναι προς το συμφέρον του Κυπριακού λαού η διάλυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία, όπως προϋποθέτει το εν λόγω νομοσχέδιο; Μήπως είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας η πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή; Μήπως με την υλοποίηση του νομοσχεδίου Μενέντεζ-Ρούμπιο επιχειρείται ξέπλυμα του εγκληματικού ρόλου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974;», διερωτάται το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Αναφέρει, επίσης, ότι «με την ίδια ‘εκπαίδευση’ και ‘κατάρτιση’ που απλόχερα προσφέρουν σήμερα, προσέφεραν και το 1974 στους τότε συνεργάτες τους, τη Χούντα των Αθηνών, την ΕΟΚΑ Β’ και το στρατό της Τουρκίας, για την εκτέλεση του πραξικοπήματος και της εισβολής».
 
«Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) το λέμε ξεκάθαρα. Αν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχουν πρόθεση για αναβάθμιση των σχέσεων τους και της στρατιωτικής συνεργασίας τους, εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποδεχτούμε συνεργασία με αυτούς που σχεδίασαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ το δίδυμο έγκλημα στην Κύπρο το 1974. Κανένας στρατιώτης και στέλεχος της εθνικής φρουράς δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και κατάρτιση για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση.  

Σημειώνεται ότι «ο στρατός των ΗΠΑ και των άλλων ξένων δυνάμεων δεν έχουν καμία θέση στην Κύπρο. Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο! Το ΠΣΕ προειδοποιούσε συνεχώς πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη μας οδηγεί μακριά από τον επιδιωκόμενο στόχο για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να προστατέψει την Κύπρο που τόσο υπέφερε και βρίσκεται προ των πυλών της διχοτόμησης, μετατρέπει την Κύπρο σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο έρμαιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ορμητήριο πολέμου».

>>>Διάβαστε ακόμη: Τι άλλαξε για ταξίδια στην Ελλάδα-Προσοχή στο πρόστιμο των €500 <<<

ad2mobile

«Αυτό που ωφελεί αυτή τη στιγμή την Κύπρο και έχει ανάγκη ο λαός μας δεν είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με ξένες δυνάμεις, αλλά η άμεση επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και η επίλυση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς θα πρέπει να παραμείνει η υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού μας και όχι άλλων ξένων δυνάμεων και στρατιωτικών οργανισμών», προστίθεται.
 
Ως ΠΣΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καταδικάζουμε τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου και δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι, δεν θα δεχθούμε κανένα συμβιβασμό με την κατοχή και τη διχοτόμηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην στρατικοποίηση της Κύπρου, για απαλλαγή από την κατοχή και για την επανένωση της πατρίδας μας μετατρέποντας την Κύπρο σε γέφυρα ειρήνης των λαών».

(ΚΥΠΕ)

article 1