Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαρλ Μισέλ με Πρόεδρο Αναστασιάδη

Στη συνέχεια  (10:45) θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ

Έφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ.

Στα σκαλιά του Προεδρικού τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μισέλ συναντήθηκε στις 9.20 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια  (10:45) θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβουλεύεται με Αθήνα και Λευκωσία ενόψει της κρίσιμης ειδικής συνεδρίας του Σώματος στις 24 Σεπτεμβρίου που θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Χθες μάλιστα (15/9) είχε συνάντηση με τον  Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επιπλέον, όπως δήλωσε την Τρίτη (15/9) ο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ‘’η επίσκεψη Μισιέλ προστίθεται σε σειρά σημαντικών επαφών από μέρους της Κυβέρνησης όπως των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, τις επαφές του Προέδρου με τον κ. Μισιέλ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο κα Μέρκελ και άλλους αξιωματούχους. Επαφές υπήρξαν και σε επίπεδο ΗΕ, θυμίζω την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στον ΓΓ των ΗΕ, την τηλεφωνική τους επικοινωνία και την απάντηση του ΓΓ στην επιστολή.

Είναι περίοδος έντονης διπλωματικής κινητικότητας που επιβάλλουν οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και η ορθή προετοιμασία της ειδικής συνόδου στις 24 του μηνός’’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντώνας. 

Η Λευκωσία αναμένεται ξεκάθαρες τοποθετήσεις και στάση αλληλεγγύης από τον κ. Μισιέλ για τις προκλήσεις της Τουρκίας, κάτι που εξέφρασε και σε χθεσινές δηλώσεις του στην Αθήνα μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΥΠΕ/Offsite

 

 
17370
Thumbnail