Σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο Ενέργειας η ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και η Υπουργός Ενέργειας είχαν σήμερα συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κ.Σ ΕΔΕΚ συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την Υπουργό Ενέργειας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:  

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Υπουργό και τους συνεργάτες της για μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε. Ενημερωθήκαμε για τα ενεργειακά προγράμματα του Υπουργείου, τις εξελίξεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, καθώς επίσης και για ζητήματα που έχουν σχέση με τα θέματα που το Υπουργείο ασχολείται όσον αφορά κυρίως και την βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όλα τα υπόλοιπα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει την άνοδο ο ασφαλιστικός τομέας – Τα μερίδια αγοράς <<<

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, έχουμε καταθέσει τις δικές μας εισηγήσεις και θεωρώ ότι υπάρχει ένα σημαντικό πεδίο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπλουτισμού, έτσι ώστε από την πλευρά του Υπουργείου να αξιοποιήσουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δικές μας τις προτάσεις για να βελτιώσουν τις δικές τους. Αλλά και από την πλευρά της ΕΔΕΚ να αξιοποιήσουμε την ενημέρωση για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν σωστές, επικαιροποιημένες και τεχνοκρατικά βιώσιμες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε.  
Έχουμε υποσχεθεί η ΕΔΕΚ και το Υπουργείο ότι αυτό ο διάλογος θα συνεχίσει, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι είναι προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας». 

Ακολούθως η κ. Νατάσα Πηλείδου δήλωσε: 

«Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Όντως καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα που αφορά όλες τις πτυχές του Υπουργείου μας.  

Θα σταθώ σε δύο σημαντικά θέματα που συμφωνήθηκαν. Περαιτέρω συνεργασία όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που έχουμε στην διάθεσή μας ως Κύπρος. Σίγουρα αυτός είναι ένας από τους πολύ σημαντικούς στόχους του Υπουργείου και πιστεύω ότι με συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και σωστή ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τα σχέδια αλλά και τα μεγάλα έργα τα οποία τροχοδρομεί το Υπουργείο, θα μπορέσουμε όχι μόνο να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας αλλά και να θέσουμε και καινούργιους στόχους για το μέλλον.  

>>> Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια πρώτη η Λευκωσία στα ακίνητα <<<

Η δεύτερη πτυχή είναι  η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεταποίηση και άλλους τομείς της οικονομίας όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει πεδίο όχι μόνο βελτίωσης αλλά και περαιτέρω ενθάρρυνσης των νέων και γενικότερα των πολιτών για την αξιοποίηση σχεδίων, για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Ευελπιστούμε ότι στο προσεχές μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, ούτως ώστε να δώσουμε την απαραίτητη πληροφόρηση σε όλους τους πολίτες όσον αφορά τα νέα σχέδια του Υπουργείου τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ πολύ».  

 
27800