Σιζόπουλος: Η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης, η ΔΔΟ

Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ για το κυπριακό

Τα όσα διαμηνύει ο βρετανικός παράγοντας και όσα δήλωσε ο ΓΓ για τετραγωνισμό του κύκλου επιβεβαιώνουν ότι η ΔΔΟ αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας, είπε σε δήλωση του για το κυπριακό  ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλου.

Αυτούσια η δήλωση:
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων που διαμηνύουν πως τα δύο κράτη μπορούν να συνυπάρξουν μέσα στο πλαίσιο της ΔΔΟ. Και όπως είναι γνωστό και ο ΓΓ των ΗΕ δήλωσε τη δυνατότητα τετραγωνισμού του κύκλου. Είναι  προφανής η προσπάθεια στο πλαίσιο της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα να κατοχυρωθεί και η κυριαρχική ισότητα.  

Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη θέση που από χρόνια η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει: ότι η ΔΔΟ αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας.  

Αναμέναμε κάτω από αυτές τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις των κομάτων που υποστηρίζουν την ΔΔΟ με πολιτική ισότητα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί. Ποιος είναι άραγε ο λόγος; Η συγκάλυψη του βρετανικού παράγοντα ή ουσιαστικά η αποδοχή των όσων ο βρετανικός παράγοντας προωθεί σε συνεργασία με την Τουρκία αναφορικά με τη μορφή επίλυσης του Κυπριακού; 
 

 
27107