Στ. Κυριακίδου: Ενημέρωσε Αβέρωφ για τα φάρμακα κατά κορωνοϊού

Η κ. Κυριακίδου από την πλευρά της ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την πορεία της πανδημίας

Την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, καθώς και τη νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια κ. Σάβια Ορφανίδου και συνεργάτες του.

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε την Επίτροπο για όλες τις προσπάθειες που και η ίδια καταβάλλει ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας τα θετικά βήματα που έχουν καταγραφεί ως τώρα και αποτελούν παρακαταθήκη για τη διαφύλαξη της υγείας των ευρωπαίων πολιτών

Η κ. Κυριακίδου από την πλευρά της ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την πορεία της πανδημίας πανευρωπαϊκά, την προσπάθεια η οποία συνεχίζεται μέσω του εμβολιαστικού προγράμματος και τα αποτελέσματα τα οποία έχουν επέλθει. Σημείωσε παράλληλα και τις εξελίξεις που αφορούν τη φαρμακευτική αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ως ένα επιπλέον εφόδιο στη μάχη κατά της ασθένειας.

Η Επίτροπος Υγείας τόνισε επιπρόσθετα τη σημασία που έχει το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, εντός της οποίας τα κράτη μέλη προετοιμάζονται ως προς την αντιμετώπιση από κοινού των υγειονομικών κρίσεων αλλά και για τη βελτίωση της πρόληψης, της θεραπείας και της μέριμνας μετά τη θεραπεία για ασθένειες όπως ο καρκίνος.
 

 
25700