Η απόφαση συνιστά το πρώτο βήμα να ξαναλειτουργήσουν τα οδοφράγματα, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την απόφαση για σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, με τα ενδεδειγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το μέτρο, που αφορά τη διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων για Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες εγκλωβισμένους και Τουρκοκύπριους που εργάζονται, φοιτούν ή λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική αγωγή στις ελεύθερες περιοχές, είπε, συνιστά ένα πρώτο βήμα, ώστε, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ξαναλειτουργήσουν τα οδοφράγματα.

«Όσον αφορά στη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, το ΑΚΕΛ είχε και έχει την άποψη ότι αυτή συνιστά χρήσιμο εργαλείο για διάλογο και συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, το οποίο μπορεί και πρέπει να αξιοποιείται για αντιμετώπιση σχετικών ζητημάτων προς όφελος όλων των Κυπρίων», καταλήγει.
 

 
9804
Thumbnail

Συνέρχεται σήμερα γύρω στο μεσημέρι, στην καθορισμένη μηνιαία τακτική συνεδρία του, κατά την οποία θα συζητήσει διάφορα θέματα που άπτονται του Οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
Χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός είχε δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

ad1mobile

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Ερωτηθείς για την χθεσινή συνάντηση του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, ο κ. Χαριλάου είπε ότι κατά μεγάλο μέρος έχει συμφωνηθεί και πρόσθεσε ότι «οποιεσδήποτε λεπτομέρειες υπάρχουν θεωρούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρχει θετική κατάληξη και θα υπογραφεί η συμφωνία».
 
Σε ερώτηση για τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ο κ. Χαριλάου είπε ότι είναι μια καθορισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσει θέματα που άπτονται του Οργανισμού. «Δεν συνεδριάζει ειδικά για αυτό το θέμα. Μεταξύ άλλων θα συζητήσει και το τι συζητήθηκε χθες στη συνάντηση με τις συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι «μετά την αντιπρόταση που τους δώσαμε, μάς έδωσε μια νέα πρόταση ο ΟΚΥπΥ».
 
«Πάνω στην πρόταση που μας έδωσαν έγινε συζήτηση και καταλήξαμε σε κάποιες καταρχήν συμφωνίες πάνω στην πρόταση την οποία μας έδωσαν. Ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει αυτές τις συμφωνίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο αύριο (σήμερα) για να αποφασίσει κατά πόσο είναι αποδεκτές και αν θα τις τροποποιήσει ή όχι», πρόσθεσε.

(ΚΥΠΕ)

article 1