Στεφάνου: Εξέθρεψε τη διαφθορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Όπως αναφέρει τα γραφεία τους υπέβαλλαν αιτήσεις και οι ίδιοι της ενέκριναν

Με αφορμή της σύσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα (9/11) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με οργανωμένα σύνολα για προτάσεις για πάταξη της διαφθοράς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σημειώνει πως ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του πρώτα έστησαν τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων και τώρα επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για εξαπάτηση της κοινωνίας.

Με άλλα λόγια, όπως υπογραμμίζει, μετά από 8 χρόνια κατά τα οποία εξέθρεψαν τη διαφθορά και συγκάλυπταν τα σκάνδαλα, τώρα επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για εξαπάτηση της κοινωνίας.

Στη συνέχεια, όπως σημειώνει, αρνούνταν να αναγνωρίσουν την κατάχρηση και τη διαφθορά γύρω από το πρόγραμμα, μέχρι που η ΕΕ κίνησε διαδικασία σε βάρος της Κύπρου.

>>>Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Θα παρουσιάσει σύντομα δέσμη προτάσεων κατά της διαφθοράς

Και μέχρι σήμερα, δεν έχουν πει λέξη για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που υπάρχει στην κυβέρνησή του με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, επισημαίνει ο κ. Στεφανου. Πάνω από 350 αιτήσεις πολιτογραφήσεων υποβλήθηκαν από γραφεία που συνδέονται με τον ίδιο τον Πρόεδρο και μέλη της κυβέρνησης.

Δηλαδή, τα γραφεία τους υπέβαλλαν αιτήσεις και οι ίδιοι της ενέκριναν, τυποστηρίζει ο κ. Στεφάνου.

Όταν μετά από όλα αυτά, προσθέτει ο κ. Στεφάνου ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμιά πολιτική ευθύνη, αλλά δηλώνει και από πάνω ότι είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, δεν πρέπει να απορεί που κοινωνικές οργανώσεις αρνούνται να παρευρεθούν στη σύσκεψή του. Ούτε που οι πολίτες συνεχίζουν να απαιτούν κάθαρση, διαφάνεια και ανάληψη ευθύνης, αναφέρει.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου

 

 

 
27508