Στεφάνου: Κακός εργοδότης το κράτος

«Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έχει κάνει καθημερινή πρακτική την αγορά υπηρεσιών μετατρέποντας το κράτος σε κακό εργοδότη»

Συνεχίζονται τα πυρά του ΑΚΕΛ για την κυβέρνηση βάσει των χθεσινών εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ταμείο ανάκαμψης, με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ, να σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μετατρέπει το κράτος σε κακό εργοδότη, με την πρακτική της αγοράς υπηρεσιών, απαρρυθμίζοντας την εργασία και καταργώντας δικαιώματα.

>>> Διαβάστε επίσης: Προεδρικό Vs ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για το Σχέδιο Ανάκαμψης <<<

Αυτούσια η δήλωση Στεφάνου:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες (17/7), προβαίνοντας σε εξαγγελίες σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Και το λέει αυτό ο Πρόεδρος ο οποίος είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που έχει μετατρέψει εν μια νυχτί εκπαιδευτικούς στα απογευματινά και νυχτερινά προγράμματα από μισθωτούς σε αυτοεργοδοτούμενους. Εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς και με εξευτελιστικούς όρους εργασίας.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έχει κάνει καθημερινή πρακτική την αγορά υπηρεσιών μετατρέποντας το κράτος σε κακό εργοδότη. Κι όταν γίνεται αυτό στον δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα γίνονται ακόμα χειρότερα αφού εργοδότες παίρνοντας παράδειγμα από την κυβέρνηση απορρυθμίζουν την εργασία και καταργούν δικαιώματα. 

Σε ακόμα ένα θέμα η κυβέρνηση έχει πείσει στα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ότι άλλα εξαγγέλλει και για άλλα δεσμεύεται, όμως άλλα κάνει την επομένη των εκλογών.

Από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ το ρήμα «δεσμεύομαι» έχει μετατραπεί στο συντομότερο ανέκδοτο της κυπριακής πολιτικής ιστορίας.