Στεφάνου: «Πειθήνιος απολογητής αυθαιρεσιών Αρχιεπισκόπου ο ΔΗΣΥ»

Επικρίσεις Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ για το θέμα της κατεδάφισης διατηρητέων οικοδομών

Την άποψη πως, «ο ΔΗΣΥ αποδεικνύεται πειθήνιος απολογητής κάθε απαίτησης και αυθαιρεσίας του Αρχιεπισκόπου», εξέφρασε σήμερα (5/2) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφορικά με το θέμα της κατεδάφισης διατηρητέων οικοδομών.

Όπως είπε, «για άλλη μια φορά, ο ΔΗΣΥ αποδεικνύεται πειθήνιος απολογητής κάθε απαίτησης και αυθαιρεσίας του Αρχιεπισκόπου. Με εισήγηση του ΔΗΣΥ αναβλήθηκε ψες (4/2) στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας η λήψη απόφασης για την παράνομη κατεδάφιση των διατηρητέων στην οδό Ισοκράτους από τον Αρχιεπίσκοπο. Μόνο η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ και ο σύμβουλος των Οικολόγων αντιτάχθηκαν στην αναβολή». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Στόχος του ΔΗΣΥ και του Δημάρχου του, κ. Γιωρκάτζη, και όλων των άλλων κομμάτων που ταυτίστηκαν μαζί τους, ήταν να μην αποφασιστούν όσα εισηγήθηκε το ΑΚΕΛ, δηλαδή να εφαρμοστεί ο νόμος και να έχει ο Αρχιεπίσκοπος την ίδια μεταχείριση που θα τύγχανε οποιοσδήποτε άλλος προέβαινε σε αυτές τις αυθαιρεσίες και πιο συγκεκριμένα:

  • άρση της άδειας και διάταγμα για αναστολή των εργασιών στον Καθεδρικό Ναό
  • άμεση αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών
  • δρομολόγηση των νομικών διαδικασιών εναντίον των παρανομούντων», επεσήμανε.

«Ο ΔΗΣΥ που πρωτοστάτησε το 2010 για να δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο άδεια ανέγερσης καθεδρικού ναού-μαμούθ στο χώρο, παρά τις ενστάσεις επιστημονικών φορέων και των κατοίκων, τώρα καλύπτει και τις παρανομίες του Αρχιεπισκόπου ο οποίος κατεδάφισε τα ιστορικής αξίας κτήρια στην οδό Ισοκράτους ενώ και προηγούμενα είχε κατεδαφίσει άλλο ιστορικό κτήριο στην οδό Ασκληπιού. Είναι προφανές ότι ο ΔΗΣΥ μεθοδεύει κάποιου είδους συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να μην τεθεί ενώπιον των ευθυνών του, όπως απαιτεί ολόκληρη η κοινωνία», συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Ο ΔΗΣΥ –είτε ως κυβέρνηση, είτε με τους εκπροσώπους του μέσα στη βουλή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- έχει μετατρέψει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο σε συγκυβερνήτη του κράτους και εξέθρεψε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες του. Η πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας, ο ιστορικός χαρακτήρας των πόλεων μας, οι νόμοι του κράτους δεν μπορούν να καταπατούνται από το γαϊτανάκι συναλλαγής κυβέρνησης-ΔΗΣΥ-Αρχιεπισκόπου», κατέληξε.
 

 
26111